Hur till omsorg for Wing-Ding rosor

Wing-Ding rosor är relativa nykomlingar på Ros scenen, uppfödd i USA av Tom Carruth som släpptes år 2006. Denna patenterade rosa sort, vars registrerade namn är Wekairyven, klassas som en polyantha ros. Dessa rosor har små, enhetliga blommor som utvecklas i sprayer. Wing-Ding bär 1-tums röda blommor och har en fördelande växtsätt. Wing-Ding rosor gör bäst när den odlas inom zoner 6a genom 9b US Department of Agriculture växt härdighet zoner.

Instruktioner

•Water wing-Ding rosor på smutsa, inte overhead. Ger långsamma, djupa bevattning--du vill att vattnet till ett djup på 12 till 18 inches. En allmän regel är att ge den steg 1 till 2 inches av vatten per vecka. Om bladen börjar vissna, ge mer vatten.

•Prune Wing-Ding steg bush i januari genom att ta bort gamla tillväxt och död ved. Skära av alla käppar som korsar över andra och någon spinkig tillväxt. Skär tillbaka resten av anläggningen med en tredjedel. Wing-Ding rosor blommar på nytt trä, så bli inte rädd för att förstöra säsongens blommor.

•Fertilize Wing-Ding för första gången varje säsong i januari direkt efter beskärning. Ge växten 1/4 kopp av ett granulat ros gödsel och vatten som du normalt gör efter ansökan. Sedan gödsla varje månad, med samma steg formel, i den takt som föreslås på etiketten för ålder och storlek på Wing-Ding.

•Spray Wing-Ding steg bush med en horticultural olja två veckor efter beskärning. Använda det belopp som anges på etiketten och täcka hela busken med olja.