Hur till omsorg for träd transplanteras med en Tree Spade i Iowa

Flyttas ofta stora träd och buskar med ett träd spade i Iowa.This görs av personal utbildad i processen, med en maskin som gräver ut trädet med jord och flesta av sina rötter. Det är ett effektivt sätt att öka root massa och minimera trauma till trädet när tillämpas korrekt. Ökade rot massan är nyckeln till lyckad omplantering och fortsatt tree hälsa. Trädet är sedan transporteras i en maska basket, balled och burlapped. De arter som valts för transplantation bör vara en som gör bra i Iowa.

Instruktioner

•Transplant trädet i vilande säsongen i Iowa. Tidigt på våren är bäst för lövträd, medan augusti-September är den bästa tiden för barrträd som ska flyttas. Valde frisk planta exemplar om inflyttning hösten som Iowa Midwest klimatet är oförutsägbar och vintern kan vara skadligt för att transplantera stressade träd.

•Stake plantan mellan två insatser efter det är återplanteras. Använd en tree rem mellan två insatserna att hålla dem stadigt och ge stöd för trädet. Kom ihåg trädet hade mycket av dess rot bas avhuggna i flytta och behöver extra stöd medan det bygger sin rot struktur igen.

•Förse massor av bevattning medan trädet etablerar. Mätta marken runt basen av trädet efter plantering. Vatten djupt tills pölar form var 10 till 14 dagar om marken uttorkning. Kontrollera genom att gräva i 3 eller 4 tum intill stammen och känna marken.

•Spread 3 till 4 inches av organisk kompost runt trädet ut till roten spridning. Lämna minst 4 inches runt stammen utan kompostmaterial. Organiskt material kommer att vara ett bra avskräckande för ogräs och hjälper bevara fukt. Iowa Department of Natural Resources rekommenderar trä kompostmaterial.

•Fertilize först efter några år har gått. Om platsen valdes och förberett ordentligt, har anläggningen all den näring den behöver. Dessutom tillämpningen av gödselmedel kan vara skadligt för nyligen bilda rötter och göra mer skada än nytta.

•Prune ut alla döda eller sjuka trä vid tiden för transplantation. Vissa arter behöver mer hantering så bör du rådgöra med en tree specialist för att ta reda på vad din träd behöver. Övergripande, lövfällande träd bör inte beskäras för ett år och barrträd bör endast ha brutit och sjuka trä tas bort.