Hur till omsorg for Taisuco ränder

Taisuco är en korsning av Phalaenopsis orkidéer och "Ränder" är en ganska ny sort. Orkidéer finns runt om i världen och är ibland epifytiska och hålla fast vid träd och stenar i naturen. Phalaeonopsis orkidéer är klassiska platt blad blommor som kan pågå i månader. Phalaeonopsis är Asien och odlas de vanligaste orkidéer för nybörjare. De är mycket lätta att sköta och växer bra i olika villkor. Taisuco Candy Stripe är anläggningens fullständiga namn och har mjuk rosa ränder i kronbladen. Phalaenopsis kan odlas i ett växthus, inomhus eller ute i varma klimat.

Instruktioner

• Fyll fatet som går med orkidé potten med småsten. Detta kommer att utgöra ett område för att hämta vatten och öka luftfuktigheten runt orkidén. Ta bort orkidén från plantskolan potten och kontrollera rötterna. Prune ut något mörkt färgade eller skadade rötter. Orkidéer är benägna att ruttna på rötter och detta måste tas bort.

•Placera orkidé bark halvvägs i potten. Taisuco orkidén på medellång och bark och fyll resten av vägen med bark. Placera krukan i diskhon och vatten tills vattnet flödar ut ur dräneringshål.

•Sätt potten i ett fönster med indirekt solljus. Sätt fatet under och fyll den med vatten. Hålla vattnet i fatet att avdunsta och ger extra fukt till luften runt orkidén.

•Feed Taisuco ränderna varje vecka. Orkidéer behöver massor av mat men i små gör. Säger är "gödsla varje vecka, svagt." Använd en hög kväve vattenlösliga gödningsmedel varje vecka tre gånger per månad i vatten som har spätts halvvägs. Instruktionerna på paketet belopp och utspädning information.

• Håll växten i en varm plats. Taisuco tål temperaturer på 55 grader Fahrenheit, men dagstemperaturen bör vara 60 till 75 grader Fahrenheit. De bästa nattliga temperaturerna sväva runt 55 till 70 grader Fahrenheit.

•Water när potten känns ljus. När vattning, låt vattnet flöda ut ur botten av orkidé att ta bort överflödigt salter som bygger upp när du gödslar mycket. Taisuco orkidéer bör inte tillåtas att helt torka ut men jorden bör vara knappt fuktig innan du vattnar. Använd ett finger gled in i sidan av potten för att kontrollera markfuktighet. Det kommer att kännas coolt om det är bara knappt fuktig.

•Kapa ut den förbrukade blomman stjälkar och plantera växten minst vartannat år. Använd ett medium till stora orkidé bark och plantera om när du ser ny tillväxt komma upp på basen av växten.