Hur till omsorg for sju syster rosor

Hur till omsorg for sju syster rosor

Sju syster rosor finns en mängd olika rambler klättring rose som har sitt ursprung i Storbritannien i början av 1800-talet. De är härdiga i US Department of Agriculture zoner 4 till 9 och mogna till en höjd av 10 till 15 fot. Buskarna växa sju dubbla blommor per gren med blom som börjar en mörkt rosa, rött eller lila och lätta till en baby rosa eller vit. Sju syster rosor är allmänt sjukdomsresistenta och lågt underhåll.

Instruktioner

•Plant sju syster rosor i ett läge med minst sex timmars solljus och jord med gott om näringsämnen, organiskt material och ett neutralt pH-värde. Vid behov samla in ett jordprov från din trädgård och överlämna den till ett laboratorium för pH analys. Många universitet och statens jord avdelningar har laboratoriet möjligheter att testa jord. Lägg till ändringar innan eller som du planterar, efter marken testa rekommendationer. Testa och ändra smutsa på årsbasis för optimal tillväxt.

•Give rosor ca 1 tum vatten per vecka om du inte har tillräcklig nederbörd. Sju syster rosor gillar inte sumpig mark. Om din trädgård inte rinna av väl, överväga att lägga sand eller organisk materia för att öka andelen dränering eller använda en upphöjd bädd för att främja torrare förhållanden.

•Feed rosor med specialitet ökade gödselmedel. Följ tillverkarens instruktioner för dosering och frekvens priser.

•Skydda sju syster rosor från frost genom att täcka växterna med tyg under tider av hårt väder.

•Prune rosor när de har avslutat blommar på sommaren, med hjälp av sekatörer. Beskära inte buskarna i vintern eller tidigt på våren eller de kommer inte blommar i april nästa år.

•Kontrollera dina rosenbuskar varje säsong för svamp, sjukdom eller insekt skador. Behandla smittade buskar med en kemisk spray avsedd för det specifika problemet. Följ tillverkarens rekommendationer att säkerställa korrekt tillämpning.

Tips & varningar

  • Sju systrar rosor kan vara rotade från sticklingar att växa ytterligare buskar.