Hur till omsorg for sämskskinn läder

Sämskskinn läder används i en mängd olika objekt, inklusive väskor och plånböcker. Denna läder är dyrt, och det är viktigt att ta hand om den så att den inte torkar ut eller bli urtvättad. Ta hand om sämskskinn läder är inte alltför betungande, även om du kommer att behöva köpa emulgerade lanolin att tillämpa på lädret. Detta kan köpas antingen online eller från en hem förbättring butik. Läs anvisningarna på den emulgerade lanolin-produkt som du köper, eftersom olika märken har olika specifikationer om hur ofta de används.

Instruktioner

•Håll sämskskinn läder ej i direkt solljus så ofta som möjligt. Exponering för solljus kan orsaka lädret att torka ut eller blekna.

•Använd den emulgerade lanolin till en trasa och gnugga det lätt över hela läder ytan så ofta som anges på flaskan. Tillåta lanolin torka. Bli inte förskräckt om lädret mörknar, detta är bara tillfälligt. En gång lanolin torkar, lädret kommer att gå tillbaka till sin ursprungliga färg.

•Torka av eventuella spill med en fuktig trasa. Om en fläck kvarstår, tvätta försiktigt med tvål och vatten och låt det torka. Återanvända emulgerade lanolin efter tvätt läder med tvål och vatten.