Hur till omsorg for Praktspirea Japonica

Praktspirea japonica, vanligen kallad japanska spirea, lägger till en skvätt varm färg ditt trädgårdsarbete utrymme med klustrade, levande rosa sommaren blommar. Anses vara bland "de enklaste blommande buskarna växa," enligt tillägget Clemson University, spireas är uppskattad för sin låga underhåll men kan utveckla en mängd frågor som skadedjur och sjukdomar. Kontrollera din japanska spirea regelbundet för att hålla dem problem gratis och fånga problem innan de utvecklas.

Instruktioner

•Plant japanska spirea buskar i områden i ditt hem landskap att erbjuda full solexponering för bästa utveckling och färg, även om spirea buskar tål partiell sol.

•Maintain fuktig, väldränerad jord, oavsett jord typ, som japanska spireas föredrar fuktiga förhållanden men tolererar torrhet. Kolla jord regelbundet för att säkerställa att den har bra dränering att undvika fuktiga förhållanden som spireas inte kan hantera och att uppmuntra svampsjukdom.

•Deadhead spirea blommorna genom att ta bort dem när de förlorar färg att uppmuntra åter blomma. Beskära japanska spirea buskar med sekatörer på vintern eller under början av våren, medan de är vilande. Följ en beskärning process som kallas föryngring. Beskära tillbaka spirea buske till en höjd av 4 till 10 tum.

•Kontrollera din spirea blad till bladlöss. Leta efter kolonier av tiny buggar med gröna och mörka huvuden och halsar. Kontrollera dessa skadedjur genom att spraya dem med en stark ström av vatten, eller genom att naturliga fiender till spireas att jaga och döda bladlöss; naturliga fiender som nyckelpigor är tillgängliga från trädgård utbudet butiker. Hantera bladlöss problem för att undvika skador. Bladlöss suger skadedjur som livnär sig på anläggningen sap och utsöndrar en klibbig substans som kallas honungsdagg som droppar på växt ytor. Honeydew uppmuntrar tillväxten av svampsjukdom sooty mögel som kan täcka växter, blockerar solljus behövs för anläggningen funktion.

•Look för utveckling av en grå-färgade mögel, fläckig delar eller områden som förfalla som identifiering av grå mögel sjukdom på din japanska spireas. Vatten din anläggning jord direkt genom metoder som droppbevattning i stället för overhead bevattning, som stimulerar tillväxten av grå mögel. Ta bort och förstöra drabbade växtdelar att minska intensiteten i problemet och minska sjukdom som sprids.

Tips & varningar

  • Odla japanska spirea i US Department of Agriculture härdighet zoner 4 till 8 för bästa tillväxt.
  • Undvika alkaliska förhållanden och sikta på en neutral markens pH som alkalinitet resultat i kloros, eller förlust av anläggningen pigment.
  • Diskutera lämpliga kemiska fungicid alternativ med din förlängning agent om grå mögel blir ett allvarligt problem.