Hur till omsorg for Peperomia

Hur till omsorg for Peperomia. Det finns över 1000 sorters peperomia, av vilka många har blivit populära krukväxter. Deras många olika former, färger, texturer och storlekar har gjort dem populära bland samlare. De flesta sorter bo små och kompakta, vilket gör dem idealiska bordsskiva eller fönsterkarm växter. Trots deras mångfald är rätt vård för alla dessa anläggningar ganska lika.

Instruktioner

•Grow peperomias med alla gröna blad i starkt ljus, men inte direkt solljus. En väst eller en öst fönstret skuggas av en transparent gardin fungerar bäst. Peperomias med brokiga blad kan tolerera mer ljus och behöver mer ljus för att skapa ljusa färger. Dessa växter kan odlas i en oskuggad öst eller en skuggad södra fönstret.

•Give peperomias varma temperaturer på minst 55 grader Fahrenheit. Peperomias kommer att tolerera de flesta temperaturer över 55 grader Fahrenheit, men föredrar temperaturer inte är högre än 80 grader Fahrenheit.

•Treat en peperomia som en tropisk växt. Det är viktigt att komma ihåg att peperomias, trots att många har tjocka, saftiga blad, inte i faktum suckulenter. De är mer som tropiska växter och kräver hög luftfuktighet. Att placera växterna på brickor med småsten och imma bladen en gång i veckan kommer att bidra till att ge dem fuktigheten behöver de.

•Water peperomias sparsamt eftersom övervattning kommer att orsaka dem att släppa bladen. Detta är ett område där peperomias skiljer sig från många andra tropiska växter. De bör man vattna endast när deras mark har torkat. Om växer i västra eller östra fönster, kommer de behöver vatten en gång varannan vecka och kanske något mer ofta. Om du inte kan känna fukt genom att hålla fingret mest av vägen ner till botten av potten, är det nog säkert att vattna en peperomia.

•Repot peperomias endast när deras rötter har fullt virad runt botten av deras krukor. Peperomias har några rötter och därför bör inte planterade ofta. Det är osannolikt att behöver krukor större än 4 tum.

•Koncernens peperomias tillsammans i grunt rektangulära krukor och hängande korgar. Eftersom de har grunda rötter och bo små, göra peperomias väl grupperade tillsammans. Gruppera flera olika sorter gör en attraktiv planter och hjälper också ger växterna den fuktighet som de behöver. Vård för grupperade växter som enskilda peperomias.