Hur till omsorg for Mountain Laurel

Hur till omsorg for Mountain Laurel

Mountain laurel är en vintergrön buske som är nära besläktat med Rhododendron. Den har glänsande, mörkt gröna blad och små och medelstora blommor som kommer i en mängd olika färger. Anläggningen är hemma i östra Nordamerika och är mycket populär i delstaten Texas. Sprida mountain laurel genom att samla in frön och blötläggning dem innan plantering för att skapa ytterligare växter.

Instruktioner

•Water berget lagrar med en sprinkler i 30 minuter varje vecka om inte det har regnat den veckan. Droppbevattning är ett annat alternativ eftersom det kommer vatten sakta och hålla jorden fuktig längre under ytan. För nyplanterade träd, vatten dagligen tills de är väl etablerade.

• Håll en 2 till 3 tums lager av marktäckning, som Barr eller flis, runt basen av trädet hela tiden. Detta kommer att skydda rötterna samt förhindra ogräs och hjälp att hålla i fukt. Innan temperaturerna blir mycket låg under vintern, tillämpa ett tjockare lager av hackade blad eller halm att hålla rötterna varmare.

•Feed mountain laurel tidigt på våren med ett gödselmedel för syra-älskande växter. Strö den lätt från basen av trädet till 1 fot bredare än tips av grenar. Var försiktig för att undvika att få gödselmedlet om delarna av trädet. Marken runt trädet försiktigt för att maten i blöt i vatten.

•Ta bort döda grenar eller trasiga delar med vassa sekatörer. Organpaket fading blommar innan de är helt död att uppmuntra bildandet av fler blommor. Inga andra beskärning behövs såvida du inte föredrar att forma trädet.

Tips & varningar

  • Frön från en mountain laurel kommer att producera träd när indränkt i våta pappershanddukar minst 10 dagar innan plantering.
  • Mountain laurel är ibland förväxlas med den ätbara bay laurel, men är faktiskt giftigt vid förtäring. Vård behövs att plantera och vårda mountain laurel där husdjur eller små barn inte är obevakad.