Hur till omsorg for Macho ormbunkar

Hur till omsorg for Macho ormbunkar

Med ordet "Macho" som en del av namnet vet du detta inte är din typisk ormbunke. Den Macho fernen (Nephrolepis biserrata "Macho") växer till en massiv 3 till 6 fot i både bredd och höjd under ideala förhållanden. Denna växt är också brukar kallas bred och giant sword ormbunkar dess storlek. Odlas i landskap i U.S. avdelning av jordbruket växt härdighet zoner 9 11, växer Macho ormbunkar bra i hängande korgar i alla områden av landet och sista år med rätt skötsel.

Instruktioner

•Sätt den Macho ormbunke i en plats med starkt ljus, men inte full afternoon solljus. Dessa ormbunkar trivs på verandor, balkonger, däck eller utanför områden med afternoon skugga under vegetationsperioden. Inomhus belysning räcker normalt.

•Water den Macho fernen väl och sedan till marken torkar något innan vattning igen från vår till höst. Mängden vatten som behövs varierar beroende på behållarens storlek, fernen och omgivningen. Lämna aldrig de fern sitter i vatten.

•Använd en vattenlöslig balanserat gödselmedel, som 20-20-20, börjar på våren när nya fronds dyka upp. Späda ut gödselmedlet till 1/2 eller 1/4 styrka att undviker bränna rötterna. Återanvända gödselmedlet genom växtsäsongen men sluta mata ormbunke i höst.

•Bring den Macho fernen inomhus när minusgrader väntas. Förvara den på en ljus plats och vattna den regelbundet fram till våren. Flytta fern tillbaka utanför efter risken för frost i ditt område har passerat.

•Repot fern våren när växten outgrows närvarande potten. Använd en pott en storlek större och en topp-kvalitet, soilless, hög-torv planteringsjord mix. Plantera den Macho ormbunke i den nya potten på samma djup i marken som tidigare vuxit.