Hur till omsorg for Lobelia

Lobelia är en örtartad årliga blommande växt vanligen används i blomma trädgårdar för dess livfulla färger och förmågan för att locka fjärilar. Lobelia växter når normalt cirka 8 inches i höjd och 18 inches i diameter, och de gör stor kantning eller gränsen växter. Lobelia är mest uppskattade för sina vita, rosa, blå och lila blommor som visas under sommaren och hösten. Växterna är resistent mot de flesta skadedjur och lätt kan odlas i tempererade eller tropiska regioner runt om i världen.

Instruktioner

•Plant lobelia under våren efter all risk för frost har gått i ditt område. Säkerställa plantering webbplatsen halvskugga och har bördiga, väldränerad jord. Utrymme lobelia växter 6 inches isär för att ge tillräckligt utrymme för tillväxt.

•Spread en ljus 1-tums lager av kompostmaterial över marken kring lobelia att hålla rötterna svalt och fuktigt. Låt 2 till 3 inches mellan början av kompostmaterial lagret och basen av anläggningen för att undvika svampsjukdomar och främja luftcirkulation.

•Water lobelia växt två gånger per vecka under våren, sommaren och hösten håller jorden fuktig hela tiden. Tillämpa vattnet på marken kring anläggningen för att undvika dämpning av bladen, vilket kan öka risken för sjukdom.

•Feed lobelia en gång i månaden under våren, sommaren och falla månader med hjälp av en balanserad 10-10-10 kväve, fosfor och kalium (NPK) gödselmedel. Vattna växten före och efter applicering för att minska risken för roten burn. Följ anvisningarna från tillverkaren för rätt dosering.

•Använd sekatörer skära ned lobelia växter med 1 till 2 inches efter den första uppsättningen av blommorna har vissnat och ny tillväxt och blommor kommer att ersätta dem inom ett par veckor. Skär tillbaka extremt högställd eller kala växter till halva sin höjd att uppmuntra ytterligare bladverk.

Tips & varningar

  • Lobelia växter kan sluta blommande under extrema sommarvärmen. Sluta gödsla om detta inträffar, men fortsätta vattna som vanligt.
  • Använd en organisk kompost som Barr eller gräs gräsklippet till marktäckning lobelia.
  • Tillåta lobelia blommorna vissna och slå till utsäde önskas egen förökning.