Hur till omsorg for Lava Anthurium från Hawaii

Hur till omsorg for Lava Anthurium från Hawaii

Madame Pelé, Hawaiis vulkan gudinna, blir ganska bockas av när någon tar hennes lava till fastlandet. Turister som tar lava stenar till fastlandet berätta sagor av en sträng av otur tills de tillbaka stenarna till Hawaii. Det är därför Sunshine plantskolor, upphovsmännen till små krukväxter odlas på lavastenar, har alla deras Big Island lavastenar välsignad av en Kahuna innan de går till marknaden. Turister älskar de lilla levande souvenirerna och rycka dem upp. Anthurium är en av de större säljarna och finns i rosa eller röda sorter. Vissa marknadsförare väljer att kalla dem "Hawaiian Bonsai" Anthurium, andra hänvisar till deras som "Hawaiian vulkan växter." Oavsett vilken du köpt, kommer du vara glad att veta att ta hand om det är en kick.

Instruktioner

•Ställ in rock på som anthurium växer i en behållare. Vissa odlare använder ett grunt skål, andra en behållare samma höjd som rock. Taller behållaren rymmer vatten under en längre tid.

• Fyll en liten tillbringare med flaska eller filtrerat vatten och häll det långsamt över lavastenar, tills behållaren är halvfullt. Inte dränera vatten från behållaren. Det kommer att bli blöt av rock.

•Sätt lava anthurium i ett område i hemmet som får massor av indirekt solljus. På ett bord vid ett söderläge fönster är perfekt.

•Lägg till mer vatten när nivån i behållaren sjunker under halvfullt. Vänta inte för länge; behållaren ska alltid vara halvfull med vatten.

•Feed lava anthurium en gång i månaden. Använda en vatten-souble gödselmedel för krukväxter. Späd ut gödsel till en fjärdedel den rekommenderade mängden och häll det över klippan. En del av det kommer att rinna in i behållaren. Låt det förbli i en timme, sedan tömma den och tillsätt vatten tills behållaren är halvfullt.