Hur till omsorg for krukväxter Youngstown enar

Hur till omsorg for krukväxter Youngstown enar

Youngstown enar är en dvärg 'Plumosa' eller Andorra juniper. Även om de är dvärgar och inte når full 10-fots spridningen av plumosa enbuskar, kan de fortfarande spridas flera fötter. Dessa enbuskar kvar kort, dock växer upp till 18 inches tall. När omsorg för krukväxter, måste du hålla ett öga på fukt i marken och roten bollen storlek. Omplanteringen som behövs är nödvändigt tills växten är full vuxit till att säkerställa juniper inte blir rot bundna. För bästa resultat och hälsosammaste växten, plantera den i marken i rätt förutsättningar.

Instruktioner

•Placera krukor i full sol till partiell skugga--fyra eller fler timmar direkt solljus per dag.

•Water enbuskar som behövs--de föredrar fuktig, väldränerad jord, särskilt i krukor. Om inte du är säker på om de behöver vattnas, sticka pekfingret till planteringsjord medium och vattna dem om det inte är fuktig. Tre gånger per vecka räcker generellt mer eller mindre beroende på din nederbörd. Aldrig vatten över toppen av lövverket. Sticka skaftet under lövverket i potten eller separata bladverk med staven innan vattning. Vattning över toppen kan orsaka utbrändhet. Burnout händer när solen träffar vattnet på lövverket och orsakar det att bränna, ett tillstånd som du ser ofta i låg, krypande enar och andra växter.

•Kontrollera rötterna med jämna mellanrum, särskilt medan plantan växer. Det gör lyft plantan ur behållaren lite och ser att se om rötterna är "bundna" eller omslag runt kanterna på smutsa. Om de är, är det dags att plantera om.

•Var rot-bundna juniper ur dess potten. Du kan behöva lossa plantan genom att banka sidorna av behållaren.

• Betyg rötter med en spik, trädgård jordfräs verktyg eller andra semi skarpa instrument. Ibland kommer en stark pinne fungerar idealiskt för att få rötter. "Scoring" rötter betyder bryta dem upp, skära dem något från deras snäva, bunden position att tillåta dem att växa in i smutsa av nästa potten.

•Dump krukväxtjord i nya potten; du behöver bara tillräckligt för att placera toppen av den befintliga Rotknölen nära toppen av potten--den befintliga Rotknölen Juniper bör aldrig spola med eller över toppen av potten.

•Placera juniper ovanpå det planteringsjord i jorden i den nya potten och håll den stadigt rakt upp. Fyll i potten med ytterligare krukväxtjord, stampande varje så ofta. Rötterna ska vara helt täckt med den nya krukväxtjord.

•Var krukväxter enbär i ett garage eller en sval källare under vintern för att skydda den. Krukväxter är mycket mer mottagliga för vinterns kyla än växter i marken. Placera ett tjockt lager av kompostmaterial över toppen av krukväxtjord i potten för extra isolering. Du kan också svepa potten för extra isolering.

Tips & varningar

  • Enar tolerera ett brett utbud av jordar och villkor, även om de föredrar full - till partiella-sun och fuktig, väldränerad jord. De tål inte våta platser eller full skugga.
  • Juniper nålar kan orsaka pine utslag, ett tillstånd där huden blir irriterad. Detta villkor är inte medicinskt betydande, dock bär Långärmat och tjocka handskar kan skydda armar och händer samtidigt ta hand om anläggningen.