Hur till omsorg for krukväxter ormbunkar

Hur till omsorg for krukväxter ormbunkar

Fernsna vanligtvis används som krukväxter är tropiska eller subtropiska växter som överlever svagt ljus i hemmen. Ormbunkar växa normalt under träd och buskar i tät skugga. De finns i olika former med olika texturer, vilket ger en tropisk utseende till något mörkt rum. Ormbunkar är låg-underhåll växter som behöver temperaturer mellan 62-72 grader Fahrenheit. Detta är normala temperaturer i de flesta hem. Krukväxter ormbunkar växer väl när vårdas korrekt.

Instruktioner

•Pot upp din ormbunke i en behållare som är rätt storlek. Placera stora växter i stora krukor och små växter i små krukor. Att placera en liten ormbunke i en stor behållare främjar rotröta eftersom det kommer att behålla för mycket vatten. Använda en jord blandning av lika delar torv, sand och krukväxtjord, som dränerar bra och innehåller massor av organiskt material.

•Placera din ormbunke i ett läge med indirekt ljus. Direkt solljus kommer att bränna bladen av ormbunkar. Bra platser är norr och öster inför windows.

• Fyll hälften av en 1-tums-djupt bricka med små stenar. Häll 1/4 tum vatten i facket. Placera i facket under eller i närheten av krukväxter ormbunkar. När vattnet dunstar, ökar det luftfuktigheten runt ormbunke. Dimma ormbunke med en sprayflaska fylld med vatten varje dag när vädret är varmt.

•Pour vatten i toppen av behållaren tills det körs ut botten när jorden börjar torka på ytan. Använda rumstemperatur vatten eftersom kallt vatten kommer att chockera rötterna. Dränera bort eventuellt överflödigt vatten så fernen inte sitter i vatten.

•Feed fern med halv styrka, flytande, 10-10-10 gödsel, en gång i månaden. Ormbunkar behöver inte mycket gödsling för att hålla sig frisk.