Hur till omsorg for krukväxter bambu

Hur till omsorg for krukväxter bambu

Bambu är mest känd för växer snabbt i vilt, men med lite omsorg och arbete kan du få denna attraktiva anläggning att frodas i en pott. Bambu maskor bra med bara om någon Utsmyckning system och kan även placeras utanför under varma årstider.

Instruktioner

•Välj en lämplig kruka eller vas att plantera din miniatyr bambu växt i. Stora krukor med raka sidor fungerar bäst, eftersom rötterna av bambu tenderar att växa utåt snabbt och anläggningen kommer att behöva en bra bas att hålla sig stående rakt upp.

•Plant bambu i din gryta med en lämplig krukväxtjord. Som mest inomhus krukväxter, bambu växer bäst i en lerig jord, och de flesta sorter av växten föredrar jord som har åtminstone en viss syrlighet.

•Water bambu med måtta så att marken är aldrig fuktiga konsekvent eller alltför ofta torr. Spray en fin dimma av vatten på Bamboos lämnar minst en gång om dagen om anläggningen inte är belägna i ett område med hög.

•Ta bort alla gula och vissna blad. Detta är ett tecken på att din bambu är inte gör bra och innebär att du kommer förmodligen behöva justera hur ofta du vattning och mängden solljus anläggningen tar emot.

•Bring bambu inne under kalla perioder om du hålla din bambu på ett däck eller uteplats. De flesta typer av bambu kan inte överleva frysning temperaturer eller något belopp av snöfall.