Hur till omsorg for Hybrid te rosor

Långskaftade rosor faktiskt är hybrid te rosor. Trots att de flesta hybrid te rosor inte har en doft, är de ett mycket populärt på grund av skönheten i en enda blomma på toppen av en lång stjälk. Många hem trädgårdsmästare försöker växa hybrid te rosor, men de kräver extra försiktighet, eftersom de flesta inte sjukdomsresistenta och tolererar inte kylan väl.

Instruktioner

•Känn pH-värdet i marken så att den är mellan 6.0 och 6.5. Ändring av jord med kalk att höja pH och trädgård svavel att sänka den. Följ förslagen av jord testresultaten kit för ändringsförslag belopp.

•Håll området runt hybrid tea rose öppna så att luften kan cirkulera. Ge skydd mot kraftiga vindar med ett staket eller en häck.

•Prune hybrid te rosor när de är vilande eller bara i början av växtsäsongen. Skära bort alla döda och tunna käppar. Ta bort någon tillväxt (suckers) kommer från grundstammen. Dra dem bort under markytan. Skär bort och kasta några käppar visar tecken på sjukdom. Lämna endast fyra till sex starka käppar. Beskära återstående stjälkar genom att göra en sluttande klippa över en stem knopp. Skär dem tillbaka till 12 till 24 tum hög; kortare om det fanns betydande skador över vintern.

•Mulch hybrid tea rose buskar två gånger varje år. Fastställa en 3 - till 4-tums lager av kompostmaterial efter beskärning och ytterligare ett lager när de första blom är klar.

•Water växten regelbundet och grundligt om det är mindre än 2 år gammal. Vatten efter som endast om det inte har varit tillräckligt regn. Ge rosorna 6 till 12 gallon vatten per vecka, beroende på markförhållanden, temperatur och fuktighet. Låt inte jorden runt dina rosor torkar ut. Vatten dina rosor tvivlar.

•Feed dina rosor regelbundet med gödsel avsedd specifikt för rosor. Följ instruktionerna på paketet.

•Kontrollera rosorna regelbundet för saker som mjöldagg, svart fläck eller insekter (bladlöss, skalbaggar, spinn). Blanda 2 msk fint trädgårdsodling olja, 1 msk mild diskmedel, 1-1/2 msk bakpulver och 1 gallon vatten. Vatten rosor och lätt spray foilage, toppar och bottnar, med denna blandning. Gäller denna lösning när rosorna inte får direkt solljus. Tvätta bort vissa insekter med en viskning av vatten från en trädgårdsslang. Fråga en trädgård utbudet specialist för behandlingar för ditt specifika problem.

•Deadhead blossom när det har bleknat. Göra ett diagonalt snitt ovanför en stem knopp ca 10 till 12 inches under blomman.

•Stop utfodring hybriden te steg när det är dags att förbereda den för vintern. Stoppa utfodring och deadheading anläggningen i September i kalla regioner.

•Wrap hybrid tea rose för vintern zon om du bor i härdighet 5 till 8. Mound 8 till 12 inches av marken runt basen av växten. Lägga till en 12 - till 18-tums hög med halm eller torkade blad runt anläggningen i zon 5 och 6. Wrap växten försiktigt i säckväv och löst knyta säckväv i kallare områden såsom zoner 7 och 8.

Tips & varningar

  • Väder på 80 grader F och högre, kan det vara nödvändigt att vatten hybrid te rosor varje dag. Sandiga jordar kräver oftare vattna medan lerjord kräver mindre.