Hur till omsorg for handgjorda engelska stengods

Skapad av uppvärmning naturlig lera i en ugn som sköt till mer än 2 000 grader F, är stengods matlagning rätter uppskattad av amatörer och professionella kockar både för deras förmåga att laga mat mer jämnt. Handgjort stengods är säkert för ugn och mikrovågsugn. Stengods ökade först till popularitet i England på 1700-talet och är fortfarande populära i dag. Handgjorda engelska stengods kräver enkel men regelbunden vård att behålla sitt utseende och prestanda.

Instruktioner

•Wash din handgjorda engelska stengods i varma, tvål vatten före den första användningen och efter varje användning. För bästa resultat, Använd en mild flytande diskmedel och en svamp eller plast skursvamp. Skölj stengodset under varmt rinnande vatten och torka med en mjuk, luddfri trasa.

•Skydda handgjort stengods från plötsliga förändringar i temperatur, som kan orsaka keramik att knäcka. Placera stengods keramik i en cool, inte varm, ugnen och Värm ugnen enligt recept riktningar. Låt stengodset svalna helt innan tvätta den eller sätta den i kylskåp.

•Lagra dina engelska stengods i en sval, torr plats när det inte är i använda. Undvika stapling stengods eftersom detta kan resultera i synliga repor på finish keramik.

Tips & varningar

  • När du drar svenska stengods ur ugnen, placera den på en Grytlapp till hindra det från att reagera med coola ytan av din disk eller tabell.
  • Aldrig värme engelska stengods på öppen eld eller under en ugnen broiler; handgjort stengods är inte utformad för att tåla kontinuerlig, direkt värme.