Hur till omsorg for guckusko blommor

Hur till omsorg for guckusko blommor

Lägga till en touch av blommig skönhet i ditt hus med tillägg av en ganska guckusko växt, även känd som paphiopedilum. Denna eleganta medlem av familjen orchid har långvarig blommor som kommer i många levande färger inklusive rosa, röda och gula. Denna växt får sitt namn från en påse-liknande funktion på sin orkidé blomma som liknar en kvinnas toffel. Lady Tofflor orkidé är en utmärkt krukväxt som växer bra under artificiell belysning.

Instruktioner

•Hitta en lämplig plats för din dam toffel orkidé. Denna växt är bäst när det flyttas inte och kan stå på ett ställe. Leta efter en plats där anläggningen kan få måttlig ljus, men det bör inte placeras i direkt solljus.

•Kontrollera att Lady Tofflor har planterats i lämplig typ av planteringsjord blandning. Denna växt behöver en mix som kommer att hjälpa den hålla sina rötter fuktig, men inte dyblöt våt. Om du är osäker att blandningen är tillräcklig, ersätta den med en orkidé planteringsjord mix eller en blandning av bark, mossa och sanden som gör att överflödigt vatten att köra ut och bort från rötterna.

•Water det en eller två gånger i veckan, mer ofta om rötterna verkar vara att få torr. Lady Tofflor orchid rötter måste förbli fuktiga. men de kommer att ruttna om tillåtet att sitta i stillastående vatten.

•Maintain en behaglig temperatur för anläggningen. Lady Tofflor föredrar temperaturer i intervallet 75-till-80-grad-Fahrenheit under dagen och 60-till-65-graders intervall under natten.

•Förse växten med fuktig luft, som Lady Tofflor gör inte bra i torra förhållanden. Den föredrar luftfuktighet mellan 50 och 75-procentsnivån. Dimma växten ibland, men se till att inte få vatten i blomma påsar. Ett annat sätt att ge din växt luftfuktighet är att placera sin pott på eller ovanför en bricka med våta stenar.

•Fertilize lätt, med en särskilt utformad för orkidéer.

•Montera-pot din Lady toffel orkidé ungefär varje halvår.