Hur till omsorg for gröna bönor växter

Hur till omsorg for gröna bönor växter

Gröna bönor växter finns i både Polen och en bush former, även om pole sorten kräver mindre utrymme eftersom det är en vinstock. Växterna utveckla bönor skida i mitten av sommaren och är en vanlig plats i hem grönsaksodlingar. I själva verket, enligt den gröna bönan N' mer hemsida, gröna bönor är näst mest odlade grönsaker efter tomater. Ta hand om gröna bönor växter kräver särskild uppmärksamhet för fukt och befruktning bland andra faktorer.

Instruktioner

•Lägg i en 4-fots höga träpåle i marken 3 till 4 inches bakom stolpe bönor sorter av tjat det med hammare. Knyt trädgårdsarbete tejp löst runt bål och bönor vinstockar och Knut det bakom insatsen. När bönorna börjar att ta bål, klippte av bandet. Bush bean sorter kräver inte satsar.

•Spread 1/2 kopp av en 10-20-10 granulerade gödselmedel över området under bönorna för varje 10 fot av plantering utrymme. Refertilize en gång per månad, om du inte använder en tid gödselmedel, i vilka fall följer intervallen rekommenderas på förpackningen.

•Water gröna Bönan växter en gång per vecka till en 6-tums djup och direkt vattnet endast vid rötterna av anläggningen och inte bladen. Ytterligare vattning krävs på toppen av sommaren att förhindra att jorden torkar.

•Spread ett lager av ekologisk marktäckning under gröna bönor anläggningen för att bevara fukt. Tillåt inte kompostmaterial röra stjälken av anläggningen eftersom detta kan orsaka sjukdom.

•Välj bönor skida så fort du märker en utbuktning i dem. Förstå böna i ena handen och växt stammen i andra innan du drar böna. Om du väljer ständigt bönorna när de är mogna, producerar anläggningen bönor längre in i växtsäsongen.

•Kontrollera bean anläggningen regelbundet för skalbaggar, som du ska plocka bort med händerna. Också leta efter bladlöss som lägger vita ägg på undersidan av bladen. Om bladlöss ägg ses, dra bort alla angripna blad och kassera dem.