Hur till omsorg for gåsdun kuddar

Sömn är viktigt. en dålig natts sömn påverkar alla områden i ditt liv. De flesta av oss inser att kudden du använder kan ha en direkt inverkan på hur väl du sover. Enligt downfactory.com, "till skillnad från den effekt som de flesta av oss får från att använda hårda kuddar, dunkuddar ger mindre tryck mot huvudet när du sover. Detta gör för en mycket lugnande och avslappnande vila." Medan ner kuddar kan producera den bästa nattsömn, vårda dem ordentligt kräver lite arbete. Men med några vet hur lite tid, du kan hålla dina kuddar färsk och som ny i år framöver.

Instruktioner

•Placera din kudde i en hög kvalitet kudden beskyddare. Detta kommer att hålla smuts, damm och kroppen oljor från att skada kudden. En bra beskyddare har vanligtvis en med blixtlås stängning. Det kan tas bort och rengöras regelbundet. Kudden beskyddare används förutom ett örngott.

•Shake din kudde ofta att omfördela ned och hålla den fluffig. Du kan också placera den i torktumlaren på en nr-värme inställning med en tennisboll eller ren sneaker att ludd ner.

•Torr rengöring rekommenderas av många tillverkare, men dunkuddar kan också tvättas i tvättmaskin hemma eller kommersiell om det behövs.

• Fyll tvättmaskinen med varmt vatten och 1/2 kopp av icke-tvättmedel tvål eller tvättmedel. Agitera för 30 sekunder att blanda i tvättmedel.

•Lägg till två kuddar, fördela dem jämnt i brickan trumma. Tryck kuddarna tills luften pressas ut och de har absorberat vatten. Detta kan behöva göras flera gånger eftersom down är naturligt flytande och som motstår mättnad.

•Soak i två timmar. Detta gör att tiden för ytan fläckar tas bort och ner till absorbera tvål.

•Skölj tre gånger. Det är viktigt att vara säker alla rengöringsmedel eller tvål tas bort från down. Snurra tre gånger att uttrycka så mycket fukt från down som möjligt.

•Torr på medelhög till hög värme. Ta bort varje 15 eller 20 minuter till ludd. Lägga till en ren sneaker eller tennis boll att ludd om så önskas. Torkning kan ta flera timmar. Se till att det finns inga klumpar av fjädrar i kudden när du torkar är klar, som anger detta fukt återstår.

Tips & varningar

  • Rengöring sker bäst i tvättmaskin Frontmatad, icke-agitera om möjligt. Om din hemdator inte är stor nog att rymma din kuddar, kan du använda en kommersiell maskin. På samma sätt vara till torktumlaren är stor nog för kuddar att röra sig fritt och inte vara i ständig kontakt med värmeelement eftersom locket kan bränna.