Hur till omsorg for & foder din ovan jord Pool

Hur till omsorg for & foder din ovan jord Pool

Att ha en pool på bakgården erbjuder nöje och förfriskningar hela sommaren. Ta hand om och mata din ovan jord pool för att hålla vattnet klart och upprätthålla livet av poolen. PH-nivån är mycket viktigt, eftersom det reglerar kvaliteten på vattnet. Ta hand om din pool går utöver helt enkelt testa pH-värdet, dock. Du måste hålla skräp klart, check för algtillväxt och lösa eventuella problem med vinyl väggar och golv.

Instruktioner

•Känn vattnet med ett testkit. Ta vattenprov från långt under ytan för noggrannhet. Alltid samlas vatten provet vid samma tidpunkt på dagen för konsekvens.

•Kontrollera pH diagrammet i test kit att se om vattnet faller i rätt intervall. Perfekta pH-värdet är mellan 7,2 och 7,6. Om pH är detta, kanske du märker insättning ringar form runt poolen. Ett pH under 7,2 kan skada pool ytor eller rör för att det är för surt. Att hålla pH-värdet i intervallet perfekt garanterar att kemikalierna som utför bäst och poolen bibehålls längre.

•Lägg till kemikalier till ovan jord pool att justera pH. Natriumkarbonat och natriumbikarbonat eller soda öka framgångsrikt pH. Natriumvätesulfat eller muriatic syra gör att pH-värdet sjunka. Använda tabletter eller flytande pulver former i din pool.

•Sanitize poolen för att förhindra alger och döda bakterietillväxt. Klortabletter eller granulars används oftast. Lägg dem i en flottör så de kan långsamt lösas upp i vattnet. Det finns också alternativ till klorerade sanitizers. En patron filtreringssystem kommer att arbeta i ovan jord pooler.

•Fix tårar eller punktering i vinyl liners. Det finns undervattens lapp som finns tillgängliga, eller du kan dränera vattnet, sedan patch tårarna. Överväga revan ett problem om det är längre än 2 till 3 inches. I vissa fall är det mer kostnadseffektivt att ersätta liner än reparera den. Kontrollera med en professionell.

•Rengör ovan jord pool med en handhållen skimmer. Vakuum botten av poolen minst en gång i veckan. Tömma ut sil korgar att ta bort skräp.

•Täcka poolen när inte i använda. Täcket är gjord av aluminium eller plastfolie. De hålla värmen från att fly och överföra solljus till ovan jord pool. Omfattar också hålla skräp från att falla i vattnet, samt förhindra att vattnet avdunstar.

Tips & varningar

  • Installera inte ovan jord pooler på lutande mark.