Hur till omsorg for ett krikon träd

Ett krikon är ett litet syrliga plommon används i matlagning och bakning. Det är heartier än en traditionell plommon och kan odlas i de flesta typer av väldränerad jord. Det är bra för någon att bekanta sig med fruktträd växer eftersom det är self-fertile och relativt lättodlad. Här ' hur till omsorg for ett krikon träd.

Instruktioner

• Välj din sort. Det finns Europeiska typer, japanska typer och hybrid. Fråga din lokala jordbruksprodukter Institutet för rekommendationer på krikon träd passar för ditt område. Krikon plommonträd tenderar att växa för stor för den genomsnittliga trädgårdsmästaren, så det kan vara klokt att välja en dvärg.

•Plant två eller flera av varje slag av krikon plommonträd. Även om krikon är self-fertile, blir din gröda större med en pollinerare träd i närheten av. Till exempel plantera en europeisk typ med en annan europeisk typ. Detta sätt du kan få de flesta frukten av dina träd. Den bästa tiden att plantera är tidigt på våren.

•Använd gödselmedel på vårvintern eller, om du bor i en fuktig region, tidigt på våren. Applicera jämnt över jorden med en yta något större än spridningen av trädets grenar.

•Train ditt krikon träd. Under de första tre åren behöver ett krikon större beskärning. Krikon växer kraftigt vilket gör det svårt att hänga med forma dem, men efter den grundläggande ramen är på plats, de kräver mindre restriktiva beskärning än äppelträd.

• Håll jorden fuktig av mulching dina krikon träd tidigt på våren varje år med halm, välruttnad trädgård kompost eller naturgödsel.

•Dra ut rotskott så snart som de bildar, även från rötterna. Skär inte dem eftersom detta kommer att göra dem att öka.

•Placera nät över trädet för att avskräcka fåglar. Din sviskon bör mognar i slutet av sommaren att falla.