Hur till omsorg for ett golv

Hur till omsorg for ett golv

Ersätter ett golv kan vara dyrt och onödigt. Om ett golv är väl omhändertagna, kan det hålla upp, beroende på material, för mer än en livstid. Billigare golv kan också hålla formen längre om de tas om hand. Tricket med alla golv är att hålla den ren. Smuts och grus är agenter för förstöring. de fungerar som sandpapper att försämra surface finish eller att såga genom mattan fibrer. Så är de första stegen att placera golvmattor vid varje ytterdörr av hem och be människor träder in för att ta bort sina skor. Ge en attraktiv plats för att sitta och ta bort skor när det är möjligt, samt sko lagring.

Instruktioner

Vårda golv

•Vacuum alla hårda dykt upp golven grundligt med en rak-sug dammsugare. Visp baren på dammsugare bör inte användas eftersom det kommer borsta grus över ytan på golvet, lämnar små repor som kan försämra finish.

•Vacuum alla mattor med typ av dammsugare rekommenderas för din matta. Några matta producenter föreslår särskilda typer av rengöring för att hålla sina produkter i bra form. (Vissa Berber-typ mattor utveckla en suddig blick om visp-bar-typ vakuum används.) Om du inte vet vilken typ av matta är installerad, försöka få ett litet smakprov från en garderob hörn, och besöka våningen leverantör i ditt område för att få den identifierade. Om din matta är en antik matta yta, kontakta en lokal matta återförsäljare för att fråga om hur man rengör regelbunden yta smuts från mattan mellan skicka ut det för att rengöra och reparera.

•MOP alla icke-träbaserade hårda golv med en nonabrasive eller yta-specifika (som med sten) rengöringsmedel. Skölj med rent vatten och torka golvet omedelbart. Trägolv kan vara lätt fuktig-torkade om de torkas omedelbart så att ingen vätska återstår på ytan.

• Använd mjuk nylon borst borstar och gamla tandborstar till ren hörn och längs kanterna av väggar för hårt dykt upp golv. Använd en svamp för att plocka upp skräp. Försök att ta bort så mycket smuts som möjligt så att det inte ansamlas. Detta gör också för en nära inspektion av golvytan regelbundet att kontrollera för eventuella problem. Vissa golv kanter behöver med jämna mellanrum nya täta. Tätningsmedel och vaxer tenderar att bygga upp längs kanterna, att göra golven ser ständigt smutsiga.

•Scrub fogarna med injekteringsbruk cleanser och en mjuk borste. Ta bort all lös injekteringsbruk eftersom detta kan bli en slipande och repa golvet.

• Använda aceton eller en annan vax remover specifikt för typ av hårda golv om du avser att återförsluta golv.

•Med djupa fläckar på hårda ytan golv (inte för trägolv). Neutralisera mikroorganismer med 50/50 vit vinäger och vatten i en sprayflaska. Denna blandning kan användas på laminatgolv och de flesta mattor att neutralisera och ta bort sällskapsdjur lukter.

•Dammpåse och mop sten och lövträ golv dagligen eller oftare, beroende på trafiken (till exempel om du har barnen hela tiden spåra i smuts).

• Använd destillerat vatten när du gör en sista sköljning på laminat, vinyl, linoleum, kakel och sten golv. Destillerat vatten kommer inte att skapa mineralfyndigheter. Torka alla hårda ytan golv omedelbart för bästa resultat (för ingen vattenfläckar).

Tips & varningar

  • Fråga andra personer i hushållet att ta bort sina skor när in i huset.
  • Uppmana barn att vara "handduk fötter" och dra handdukar runt med fötterna för att torka golvet när det är att vara torkade.
  • Vissa kemiska produkter bör endast hanteras samtidigt bär handskar.