Hur till omsorg for en snäcka växt

Strandsnäckor tillhör släktet Vinca, tillkalla från delar av Europa och Asien, beroende på Art. Vinca stora eller större periwinkle, kommer från mindre Asien och dess bergiga områden, medan Vinca minor, lesser periwinkle, växer naturligt i Europa och delar av Ryssland. Snäckor är potentiella marken täcker, särskilt för skuggiga områden i landskapet och de platser där du växa lampor som tulpaner och påskliljor. Strandsnäckor växa mellan 3 och 18 inches tall. De har vintergröna blad och släpande stjälkar att ta roten när man kommer i kontakt med marken.

Instruktioner

•Välj en snäcka som är köldhärdig till var du bor i Nordamerika. Den större periwinkle saknar extrem tolerans för kallt väder, växer säkert utomhus bara i amerikanska jordbruksdepartementet växt härdighet zoner 7 till 9. Lesser periwinkle är mycket härdigare i jämförelse, överleva vintrarna som en perenn i USDA zon 4 till 8. Vinca stora "Wojos pärla" är en sort av större snäcka för varma klimat; Vinca mindre "honungsdagg" är en lesser periwinkle för zoner 4 till 8.

•Placera din periwinkle växter i en skuggig plats för bästa resultat. Även om de tolerera full solsken och snäckor kan växa i full skugga, föredrar de delvis skuggiga platser.

•Plant din snäckor i väl dränerande jord. Större Strandsnäckor fungerar bäst i fuktig jord full av humus, medan den lesser periwinkle gör bra i samma situation. Dock om det behövs växer Strandsnäckor på torr till medellång villkor. Snäckor är mycket anpassningsbar växter, med möjlighet att växa under olika förhållanden, så länge jorden är neutral eller har en svag syra.

•Space din Strandsnäckor 12 till 18 inches isär att täcka stora områden med växter. När de mognar, bildar Strandsnäckor en tät vegetativt matta, som fungerar som en marktäckare med den extra fördelen att generera attraktiv blommor under maj och juni.

•Mow din snäckor i höst. De kommer att föryngra, kommer tillbaka även fylligare än tidigare, med grön, färska blad. Placera snäckor i ställen där de får visst skydd från hårda vintern vindar att hindra dem från uttorkning i kallare klimat. Titta på större periwinkle noggrant, eftersom det är en aggressiv art, kan spridas i varma klimat. Det kan krypa ur dess planerade gränser och i andra delar av gräsmattan eller ens en grannes gård såvida du trimma den tillbaka.