Hur till omsorg for en Senecio Mandraliscae

Senecio mandraliscae, brukar kallas blue finger växt, är ett saftigt med 6-tums-långa, köttiga-blå stjälkar. Anläggningen växer 12 till 18 inches lång och 24 inches bred med en spretig tillväxtmönster. Denna sydafrikanska infödda tål temperaturer så lågt som 6 F men föredrar ett mildare klimat. Plantera Senecio mandraliscae i en rock trädgård eller som marktäckare i en plats som får del skugga eller del Sol. Bra dränering är avgörande för framgångsrikt växande suckulenter.

Instruktioner

•Välj en plantering plats i ett område som dränerar väl som en stenig sluttning eller förhöjda område. Undvika låglänta trädgård sängar som tenderar att vara fuktig. Plantera Senecio mandraliscae i ett område som blir mellan två och sex timmar sol en dag.

•Amend marken i området plantering. Blanda ihop lika delar torv, pinjebark, vermikulit, sand och kompost. Sprida blandningen 3 till 4 inches tjock över plantering område och arbeta den in i topp 6 till 8 inches av trädgårdsjord med trädgård gaffel.

•Dig hål i den ändrade jorden något större än plantskola krukor. Skjut försiktigt, Senecio mandraliscae ur potten för att inte skada de känsliga stammarna. Placera växterna upprätt i hålen och fyll jorden runt rötterna.

•Soak varje planta tills jorden är jämnt fuktig minst så djupt som jordklumpen. Vatten när toppen 1 till 2 inches av marken torkar under vegetationsperioden mellan vår och höst.

•Fertilize en gång på våren och igen i början av sommaren med en långsam frisättning balanserat gödselmedel. Alternativt kan du lägga till vattenlösliga gödningsmedel när vattning.