Hur till omsorg for en Mt. Fujiyama Phlox

MT. Fujiyama (eller Mt. Fuji) phlox är en mängd Phlox (växt). Denna blomma, som brukar kallas trädgård phlox, är en cool-klimat perenn. Anläggningen har lång, prålig blomma stjälkar som kan växa till 4 fot. Blommorna på Mt. Fuji är krämig vit, doftande och växa på vippor som kan nå 15 inches i längd. Trädgården phlox trivs i cool villkor och växer bäst i U.S. avdelning av jordbruk (USDA) växt härdighet zoner 4 till 8.

Instruktioner

•Plant din phlox under våren. Sprida ett 2 - till 4-tums lager av organisk kompost på webbplatsen för plantering, och sedan blanda i marken till ett djup av ca 12 inches. Dessa växter som rika, väl dränerande jord.

•Space enskilda växter omkring 2 fot apart. MT. Fuji är en större mängd trädgård phlox och behöver mer utrymme än andra sorter. Dessa perenner klumpar växter. En växt som är bara tre år gammal kan redan vara 2 fot bred vid basen. De gör också bäst om luften tillåts cirkulera runt dem.

•Dig ett hål som lång som jordklumpen, men dubbelt så bred. Ta bort den unga phlox från behållaren och lossa rötterna; sedan Ställ i hålet så att den övre delen av jordklumpen är på samma höjd som toppen av hålet. Tillbaka fylla hålet med borttagna mark och vatten grundligt.

•Water nog så att jorden är ständigt fuktig, men aldrig blöt. Trädgården phlox tål inte torka, men de kan också drabbas av mögel och mögel om marken hålls för fuktig. Vatten på marken att förhindra bladen från att utveckla svampsjukdomar.

•Lägg till 2 till 3 inches av kompost runt växterna. Detta kommer att hålla jorden fuktig och sval. Ta bort blommor när de dör, men innan de går till utsäde. Växter som odlas från frö är inte sant att bilda. Detta är eftersom Mt. Fujiyama är en hybrid, liksom de flesta trädgård phlox sorter.

Tips & varningar

  • Välj en plats för din phlox som är utsatt för solsken. Dessa blommor blommar och växer bäst om de planteras där de kommer att få en full dag värde av solen. Trädgården phlox locka fåglar och fjärilar, och de gör fantastiska snittblommor på grund av deras starka stjälkar och långvarig blommor.