Hur till omsorg for en italiensk läder soffa

Hur till omsorg for en italiensk läder soffa

En italiensk skinnsoffa lägger lyx och komfort till alla hem. Italienskt läder skiljer sig från andra typer av läder i detta ursprungliga hudarna används i lädret är noggrant utvalda så att de är av hög kvalitet. Garvningsprocessen av hudarna är också mer tekniskt avancerade att som används med andra typer av läder. Det är utsökt design är italienskt läder oftast lite dyrare. Detta gör väl hand om en italiensk skinnsoffa som mycket viktig.

Instruktioner

•Placera din soffa där det inte är i direkt solljus. Hålla nyanser eller persienner när solen kommer att slå sig på soffan. Om lädret är utsatt för alltför stora solljus, färgen kan blekna eller lädret kan spricka. Också hålla soffan från direkta källor av värme.

• Håll en måttlig luftfuktighet i hemmet. Alltför mycket fukt kan orsaka lädret spricka och kan också öka risken för mögeltillväxt.

•Dammpåse skinnsoffa varje vecka med en mjuk trasa eller en mjuka borsttillbehöret dammsugare slang. Se till att damm i sprickor i läder också.

• Rengör lädret minst en gång i månaden med sadla Tvålig och en mjuk trasa. Blanda den sadla tvålen enligt tillverkarens instruktioner. Fukta en mjuk trasa med det tvål och vattnet och torka ner hela soffan, inklusive i sprickor i lädret. Om soffan behöver rengöras oftare, rengöra den med en mjuk trasa fuktad med vanligt vatten.

•Håll tidningar och sharp objekt av lädersoffa. Vassa föremål och sällskapsdjur naglar kan göra repor eller tårar i klädseln. Tidningar eller tidskrifter vänster att sitta på lädret kan lämna bläck fläckar.

•Flip och ludd Avtagbara kuddar i soffan med jämna mellanrum. Detta kommer att säkerställa även slitage på lädret och minimera rynkor som kan bilda.

•Blot upp spill och vätska från läder med en mjuk trasa för snabbt. Undvika gnidning eller du kan sprida vätskan vidare.

•Conditioner läder var 6 till 12 månader med ett högkvalitativt läder balsam. Gnugga balsam i läder med små, cirkulära rörelser och en mjuk trasa. Balsam hjälper till att hålla lädret smidig, samt skydda den mot fläckar och spill.