Hur till omsorg for en Euphorbia Trigona

Hur till omsorg for en Euphorbia Trigona

Brukar kallas afrikanska mjölk träd, är Euphorbia trigona en härdig, låg-underhåll suckulent känd för sin erigerad, columnar grenar och smala blad. Den växer utomhus i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 9 till 11, där det kommer att växa 3 till 6 fot lång om planterade i en varm, ljus del av trädgården. En etablerad afrikanska mjölk träd kan frodas trots vanvård, men kommer att se glada nyheter och lever längre om du ger den lite uppmärksamhet.

Vattning Tips

Afrikanska mjölk trädets hemland av Namibia är en öken stat i södra Afrika, vilket gör anläggningen sparsam med vatten. Det kan leva i åratal på bara regnvatten. Enstaka vattning under sommaren kan förbättra sitt utseende. Ge inte mer än 1 tum vatten varje sju till tio dagar under sommaren och låt jorden torka helt i topp 1 till 2 inches innan vattning igen. Vatten på kvällen när fukt upptag är störst. Anläggningen kan vissnar om jorden är för torr eller för blöt. Om du märker afrikanska mjölk trädet vissnande, probe jord för att kontrollera dess fuktnivå. Om det känns benet torka, vatten plantan väl och om det känns blöt, sluta vattna tills torkar marken ut helt. Om du växer det i en gryta, Använd en pott som har dräneringshål.

Gödselmedel behov

Den skitiga, sand-baserade jord som afrikanska mjölk träd behöver att trivas kan ge den rätt fuktbalansen, men det kan också sakna viktiga näringsämnen. Extra gödsel kommer att hålla växten växer, även om gödselmedlet måste tillämpas med en lätt hand. Lös upp 1/2 tesked general-purpose, 15-15-15 gödselmedel i 1 gallon vatten och tillämpa det efter vattning varannan vecka under våren och sommaren. En afrikansk mjölk träd ökningstakt saktar betydligt i höst och vinter, så sluta gödsla när vädret svalnar.

Beskärning och trimning

För reservdelar och upprätt vana att afrikanska mjölk träd innebär det inte kräver beskärning för att se snygg och attraktiv. Beskärning är inte absolut nödvändigt och är till stor del en fråga om personlig preferens, men det kan bli nödvändigt om anläggningen har skadade grenar. Klipp bort skadade grenar 1 till 2 inches under det drabbade området med hjälp av en skarp, ren mattkniv. Använd skyddshandskar när beskärning eftersom afrikanska mjölk träd utstrålar sap som kan orsaka allergisk hudreaktion på vissa människor. Den avhuggna grenen kommer läka över inom några dagar och kan skicka upp nya, förgrenade tillväxt. Före och efter användning, torka bladet med en trasa indränkt i tvättsprit.

Potentiella problem

Afrikanska mjölk träd drabbas av några problem med skadedjur eller sjukdomar när odlas under rätt förutsättningar. Det kan uppleva stress om de utsätts för extrem i temperatur eller intensiv sol. Sun scorch kan påverka en afrikansk mjölk träd vuxit med ofiltrerade södra exponering. Detta är ännu mer benägna om reflekterande ytor, såsom sten eller betong, är anläggningens söder. Täcka reflekterande ytor med marktäckning, eller flytta en pot-odlade afrikanska mjölk träd till ett område med mindre intensiv sol. En afrikansk mjölk träd kan släppa sina blad. Det oftast inträffar på vintern och är en naturlig del av anläggningens cykel. Sommaren blad förlust kan tyda torkstress, så vatten plantan väl och se för nya blad i några veckor.

Ett varningens ord

Afrikanska mjölk träd tjänade dess vedertagna namn från vit, mjölkaktig sap den utstrålar. Det fungerar för att avvärja sap-sugande insekter och skadedjur, men det kan också orsaka skada eller en allergisk reaktion hos människor. Växtens Taggar kan orsaka smärtsamma skär- och skrubbsår. Installera en barriär runt dess säng att hålla husdjur och barn bort och flytta potten odlade exemplar till en out-of-the-way område. Inte plantera det intill vägar, uteplatser, spela områden eller uppfarter.