Hur till omsorg for en Deodar ceder träd

Hur till omsorg for en Deodar ceder träd

Deodar ceder, som är infödda till Himalayas berg, är ett attraktivt landskap träd som vanligtvis når 70 fot lång med en 20 till 40-fot spridning. Dess namn kommer från Sanskrit och betyder "timmer av gudarna". Liksom andra cedars är det en evergreen med hängande grenar som har silver-gröna Barr. Detta cedar tar en form som en pyramid när den är ung, växer relativt snabbt och blir platt på sin topp när den är äldre. Om du bor i USDA klimatzoner 7 till 9, trivs detta träd i full sol och en mängd olika jordtyper.

Instruktioner

•Plant din Deodar cedar tree på en solig plats som är minst 20 fot från en befintlig byggnad, kraftledningar eller andra föremål. De flesta jordar lämpar sig för detta träd, men om din jord är tung lera och du har märkt FATHANTERING efter ett regn, lägger till organisk kompost i plantering.

•Dig en plantering hål två gånger storleken på unga trädets rotsystem. Fyll en skottkärra med marken och sedan lägger cirka en 5-gallon hink med kompost. Blanda väl och sedan fylla på din plantering hål om halvfullt. Ange ditt träd i hålet och fyll den med resterande jord och kompost blandningen.

•Water din Deodar cedar tree för att bibehålla fukten i marken under sitt första år i marken. Undvik att vattna om regn är tunga. Efter det är etablerat, tål detta träd väl torra perioder.

•Fertilize med en växtnäring har en lägre andel av kväve, som en med en kväve-fosfor-kalium förhållandet mellan 5-10-10. Målet är att främja tillväxt av stammen och grenarna istället uppmuntra lövverket. Foder en gång under våren, är från och med andra året trädet i marken. Instruktionerna för produkten för rätt blandning och ansökan.

•Prune nedre grenarna till tillåta tillträde under trädet. Börja beskärning när trädet är liten för att göra denna uppgift lätt. Helt enkelt klipp av låg-bilda grenar med clippers eller grensaxar. Ingen beskärning tar är nödvändigt.

Tips & varningar

  • Växa Deodar cedar om du vill tillhandahålla ett hem för lokala fåglar, inklusive hackspetten. Det ger också mat och husrum för andra vilda djur, inklusive däggdjur som ekorrar.