Hur till omsorg for Dipladenia växter

Dipladenias producerar stora, ljusa blommor. Det finns över 100 arter av tropiska vinstockar. Anläggningen är infödda till regionen tropiska Sydamerika. Dipladenias växer väl utomhus eller inne i Amplar. Dipladenia vinstockar behöver vårdas korrekt att hålla dem friska så att de kommer att fortsätta att producera attraktiva vinstockar. Klättring vinstockar kan växa 30 fot i längd och det blommar två gånger om året.

Instruktioner

•Sätt dipladenia i ett läge med starkt solljus. Växten trivs bäst i fullt solljus i svalare klimat, men den behöver skydd mot direkt solljus i varmare klimat. En inomhus dipladenia kommer trivs bäst i ett söderläge fönster där det får indirekt eller filtrerat solljus.

•Maintain ett temperaturintervall mellan 70 och 85 degrees Fahrenheit under dagen och 60-65 grader Fahrenheit på natten. Växterna kan inte tolerera temperaturer under 45 grader Fahrenheit.

•Tillhandahåll en jord blandning som består av lika delar lerjord, grov sand och torv. Dipladenia behöver jord som dränerar väl.

•Water smutsa varje vecka under växtsäsongen. Låt det översta 3 till 4 inches torka under vintern så att växten kan förbli vilande. Undvik att vattna lövverket av vinstockar att minska chansen att foliar sjukdomar.

•Använd en fosforhaltiga gödselmedel som 10-20-10 till dipladenia varje vecka medan det förblir aktiv under vegetationsperioden. Följ doseringen på gödsel för att förhindra skador på anläggningen.

•Prune dipladenia under våren. Ta bort trasiga och döda käppar. Skär fabriken ner till marknivå om du önskar att styra någon högställd tillväxt. Ta bort döda och sjuka tillväxt så snart som möjligt.

•Transplant dipladenia i en behållare inomhus innan temperaturerna sjunka om du bor i ett kallt klimat att skydda den mot hårda vintervädret. Transplantera det utomhus när markens temperatur ligger fortfarande över 50 grader Fahrenheit.

•Överför dipladenia till en ny hängande korg varje 2-3 år så att det inte blir rot bundna. Använda en behållare som är dubbelt så stor i diameter för tillväxt.