Hur till omsorg for Columbines

Columbine, även kallad aquilegia, är inte svårt att växa eller behålla. Det är populärt i blomma trädgårdar över hela USA och producerar en blomma som liknar en klocka som kommer i många färger, som ofta besöks av bin och kolibrier på grund av den stora saftiga nektar den producerar. Columbines kan blomstra under olika villkor, växa till så hög som tre fot och är hemma i Nordamerika, Asien och delar av Europa.

Instruktioner

Hur till omsorg for Columbines

•Välj en plats för din columbines som är i halvskugga under hela dagen. Även om columbines klarar av befintliga där det finns en frånvaro av skuggar gör växter bäst där de får morgonsol och sedan hamnar i skuggan under eftermiddagen timmar. Växt columbine frön eller plantor på våren och utrymme dem så långt från varandra som en och en halv fot.

•Välj en fläck som är fuktig men avlopp väl. Rotar av columbine går djupt ner i marken när växten har fastställts så det är något torktåliga. Vatten columbine under torrperioder. Columbines är ett bra val för rock trädgårdar och blomsterrabatter.

•Lay ner ett lager kompost runt en columbine växt som är 2 till 3 inches djupt. Beskärning av en columbine bör ske på våren innan växterna börjar vakna upp och växa eller i den sena hösten månader efter den första frosten. Vad beträffar gödsel behövs vanligen inte i jordar men hjälper anläggningen i marken av genomsnittsvärdet.

• Styr de skadedjur som angriper columbines. Bladlöss kan vara knackade bort med spray från en vattenflaska; Detta kommer att avskräcka dem från att återvända. Ta bort alla bladen som tycks ha tunnlar i dem som detta är ett verk av leaf gruvarbetare. Omger columbines med snigel beten eller kiselgur att skydda dem från sniglar och sniglar: en grunda behållare med gamla öl i det kommer att locka sniglar till deras död genom drunkning.

•Kapa en columbine växt tillbaka efter den har blommat och blommorna har gått. Beskär plantan så att det är bara 6 inches hög. Detta kommer att hjälpa att växa nya blad och låta anläggningen att frodas under återstoden av växtsäsongen. Bladen på columbine blir nyanser av rött och lila i höst, att lägga till färg till din trädgård.