Hur till omsorg for ananasväxter Vriesea

Ananasväxter är en subtropisk blomma hemma i syd- och Centralamerika. Med detta i åtanke, kan du växa bromeliader i ditt hem under de rätt temperatur och luftfuktighet. Plantorna kan växa inomhus och utomhus, även om de inte tål extremt kallt väder mycket bra. Vriesea ananasväxter växer 2 till 3 fot lång som en krukväxt. Blommor kommer i slutet av vintern och senast en tid. Maximera tillväxten av dessa växter med rätt skötsel.

Instruktioner

•Plant Vriesea i en 5 - till 7-tums pott som möjliggör grunda rötter. Välj väl dränerande krukväxtjord, som lika delar torv, bark och grov sand. Den exakta sammansättningen är inte lika viktigt som att det rinner väl.

•Water växten sparsamt. ananasväxter tål torra förhållanden ganska väl. Vrieseas planterade i plastkrukor kommer att behålla fukt i marken än de planterade i lerkrukor.

•Sätt Vriesea där det får indirekt solljus. Direkt solljus är acceptabelt under vintermånaderna.

•Fertilize varannan månad med ett allrengöringsmedel gödsel utspädd med vatten till ca 1/2 styrka. Spraya några på bladen för att anläggningen absorbera näringsämnen.

•Montera-kruka växten vartannat år att skilja "valparna" från "moderplantan" som dör ett till två år efter blomning. Använd en kruka ungefär samma storlek som tidigare.

Tips & varningar

  • Liksom de flesta bromeliader, Vriesea föredrar varma temperaturer, ca 70 grader F. luftfuktighet på 40 till 60 procent kan också hjälpa dessa subtropiska växter att växa.