Hur till klippa träd & häckar

Hur till klippa träd & häckar

Är nödvändigt för optimal hälsa och tillväxt av varje träd och klippning av häckar. Häckar bör beskäras på våren och en gång på hösten. Den bästa tiden för träd putsning är vår till början av sommaren, beroende på vilken typ av träd. Innan du försöker några träd putsning, är det en bra idé att tala med din lokala arborist om riktig trädvård. Det är viktigt att lära sig exakt hur man skär ett träd för att förhindra sjukdomar och insekter från att skada trädet.

Instruktioner

Trimma häckar

•Look för gamla stjälkar. Gamla stjälkar har inga blad och ser brun och död. Använda grensaxar kan minska dessa stammar genom en tredjedel deras längd. Använd måttband, om nödvändigt, att mäta gamla stjälkar. Trimning sker så att solljuset kan nå den buske interiör.

•Använd grensaxar till trim långa stjälkar som skjuter ut i häcken. Skär dem nära marken.

•Trimma stammen grenar som uppdelad i två genom att skära precis ovanför split, som kommer att vara formad som ett "Y". Ignorera gräsklippet och tillämpa buske gödselmedel följande vår. Följ stegen beskärning som sommar, och klipp en tredjedel bort stora stjälkar.

Träd putsning

•Mark trädet där du vill klippa det med vegetabiliska färgämnet. Kommer du att börja högst upp i trädet och arbeta nedåt. Leta efter den bästa "ledare" grenar och byggnadsställning lemmar, och ta bort de sjuka eller defekta delarna från dessa grenar innan du börjar beskärning.

Som grenar för att skära beror på hur du vill trimma ditt träd. Om du letar för att tunna kronan på trädet, ta bort grenar så att mer ljus och luft att tränga in i trädets krona. Ta bort grenar längst ned i ett träd för att göra utrymme för saker som fordon eller trottoaren utrymme. Detta kallas att höja kronan beskärning. Använda crown-minskning beskärning för att forma ett träd som har vuxit upp och över dess tillåtna utrymme.

•Se en liten inklämd-formad klippa eller "först skär" med en stor såg på en branch undersidan, på gren sidan av stammen kragen, detta kommer att orsaka Barken att bryta då men kommer att förhindra tårar i bark och hejda vävnad. En stam krage är ett lager av vävnad som separerar grenarna och stammar och "växer ur stammen från basen av grenen," enligt US Department of Agriculture. Beskärning nedskärningar bör alltid göras från gren sidan av denna krage att skydda stammen och potentiella grenar som kan växa från det.

• Använd din såg att göra en andra snitt utanför det första kilformade snittet. Göra detta skära hela vägen genom grenen och lämna en kort stub.

•Kapa stub "strax utanför" stammen krage, enligt US Department of Agriculture. Upprepa vid behov.

Tips & varningar

  • Lämna alla stor gren skära till proffs. Du behöver inte tätning/bränna påbörjad träd efter det har skurits; trädet kommer att stänga den på egen hand. Beskärning träd när de är unga är ett bra sätt att skydda dem från element och gör dem enklare att underhålla.
  • Användning huvudskydd, glasögon och handskar när träd putsning. Använd skyddshandskar vid trimning häckar, och se till att Använd skyddsglasögon, om använder en motoriserad trimmer för att hindra skräp från att komma i ögonen. Träd putsning kan vara knepigt och felaktig trimning kommer skada om inte döda ditt träd. Se till att du gör alla nödvändig forskning behövs för att ge din specifika typer av träd.
  • Innan du trimma något träd, vara säker att ingen kraftledningar passera genom den. I så fall kalla en professionell träd-trimmer, som du kan vara stöt om du försöker göra det själv.