Hur till klippa olivträd

Management och beskärning är avgörande för god skörd och hälsa Oliver. Olivträd är kända för deras alternativa uthärda. Detta innebär att ett år kan de producera stor frukt, och alltid nästa år kommer de att producera små frukter. Större frukt produceras vanligtvis på de nyare skott. Våta eller blåsigt väder kan påverka antalet och kvaliteten på nya Blom som kommer att producera för dig. Olika typer av verktyg finns tillgängliga på marknaden idag från förlängning stolpar för de höga träd till pneumatiska sekatörer som minimerar trötthet.

Instruktioner

Vad bör trimmas

•Decide om du vill göra gallring nedskärningar eller rubrik nedskärningar. Gallring hänvisar till skära ut oönskade grenar och rubrik hänvisar till topping bort träd. Rubriken nedskärningar är bättre för att stimulera tillväxt.

•Identify delar av trädet som är skuggade. Dessa områden vanligtvis ger inte frukt. Klipp ut några av de äldre center grenarna. Detta möjliggör en mer öppen, stilrena visuell effekt och hjälper till att lösa problem i samband med fyllning.

•Ta bort någon suckers vid basen av trädet och ta bort grenar växande rakt upp genom trädet. Gallring av dessa vertikala grenar kan mer solljus att nå den horisontella grenar.

•Mycket höga träd bör klippas till en höjd av ca 5 fot. Nya grenar kommer gro nära nedskärningarna.

•Kapa ut alla döda grenar eller skuggade grenar. Bränn alla sjuka grenar för att förhindra spridning av skadliga svampar.

•Lie på rygg med huvudet nära stammen på trädet och leta efter ljus som skiner genom toppen. Om du inte kan se ljus, mer beskärning är nödvändigt.

Tips & varningar

  • Beskärning utförs bäst i början av sommaren. Övervaka din jord för torra förhållanden under blomningen att uppmuntra rätt bloom. Var noga med din trimning utrustning har rengjorts ordentligt för att stoppa spridningen av bakterier eller svampar.
  • Inte överdrivet toppen av ett träd som detta uppmuntrar mer uppåt tillväxt. Inte beskära träd som är yngre än fyra år. Detta gör att mer blad tillväxt att ge energi för fylligare träd utveckling. Inte beskära under aktivt växande perioder.