Hur till klippa majoritetsinnehav Lantana

Hur till klippa majoritetsinnehav Lantana

Majoritetsinnehav lantana (Lantana montevidensis), känd oftare som avslutande lantana, är en marktäckare med majoritetsinnehav stjälkar som sprids 5 till 10 fot. Även om det växer snabbt bildar en matta av blommor som en marktäckare, odlas det också i behållare där de långa bågarna av blommor spilla över sidorna. Eftersom lantana växer så snabbt är det ibland nödvändigt att kontrollera sin storlek med beskärning.

Instruktioner

•Kapa 1/2 tum på tips av nya majoritetsinnehav lantana skjuter under vegetationsperioden. Detta uppmuntrar anläggningen att producera nya stjälkar på den avskurna delen, vilket gör det bushier.

•Mow bevuxen lantana våren med en vanlig roterande turf klipparen. Gräsklipparen på sin högsta höjd och klippa tillbaka och tillbaka, som om det var torv. Att gräsklippet att förbli. Vatten och gödsla med £ 1 av kväve per 1 000 kvadratfot, efter slåtter.

•Förbered majoritetsinnehav lantana för vintern fryser av beskärning det att inom 6 inches av smutsa. Täcka växten med halm marktäckning och ta bort kompostmaterial tidigt på våren.