Hur till klippa gurka vinstockar

Gurka vinstockar kan växa i avslutande vinstockar över smutsa eller vinstockar kan tränas att klättra en spaljé. Som kräver betydande utrymme att växa, kommer att gurka sorter med klättring vinrankor gynnas av regelbunden beskärning och reagera genom att odla större och mer riklig cukes. Titta på gurka vinstockar växer tillräckligt länge för att nå spaljé. Detta är den punkt från vilken vinstockar är trimmas för att öka tillväxt och avkastning av växterna.

Instruktioner

•Count bladen på varje ny vinstockar som det växer. Om blommor utvecklar innan en vinstock utvecklar sju blad, klippa bort blommorna och kassera dem. Genom att förhindra vinstockar för att sätta frukt vid denna punkt, tvingas växten fortsätta att styra sin växande energi in rötter och blad. Detta kommer att stärka anläggningen och gör det möjligt att stödja mer fruktproduktion senare.

•Kontrollera gurkan vinstockar för suckers varje dag. Rotskott är nya sidan skott som växer från blad noder längs viktigaste vinstockar. Klipp varje ny sucker av jäms med vinstockar att hålla anläggningens energi riktas mot rot och blad tillväxt. Göra nedskärningar med rena, skarpa sekatörer.

•Count blommar som utvecklas efter den första perioden av leaf tillväxt. Tillåta en blossom att utveckla för varje blad på rankan. Till exempel om en gurka vinstockar har fyra blad, tillåta fyra blommor att växa. Om en femte blossom visas, ta bort det med sekatörer.

• Styr tillväxt under fruktproduktion efter växten är tillåtet att sätta frukt. Om nya rotskott eller blommar visas under lägsta gurkorna på anläggningen, ta bort dem omedelbart med sekatörer. Att låta denna nya tillväxt kommer att avleda energi från utvecklingsländer gurkorna.

Tips & varningar

  • Kasta bort alla anläggning avfall som tas bort från gurka växterna. Vägra att lämna på jorden runt plantorna kan bidra till sjukdomen.