Hur till klippa en Olympic jätte Pear Tree

Hur till klippa en Olympic jätte Pear Tree

Den olympiska jätte Pear Tree, även känd som den koreanska päron trädet, som växer bäst i härdighet zon 5. Trädet växer till en genomsnittlig höjd av 6 fot och blir tunga med frukt under skördesäsongen, som är oktober månad. Frukten är i allmänhet mycket söt och skarpa på bettet. Detta träd är mycket tolerant mot brand mjöldagg, en bakteriell sjukdom, som kan vara dödliga för träd om de lämnas obehandlade. Att veta hur till klippa en Olympic jätte päronträd är avgörande om du vill njuta av ett överflöd av saftiga, söta päron.

Instruktioner

•Kapa trädet så att det är 18-24 inches i höjd i vintern eller tidigt på våren efter att du har tagit bort det från dess plantskola behållare och planterade i marken. Detta kommer att säkerställa att trädet växer väl i sitt inledande skede. Ju tjockare stammen, är ju mer du klipper. hHowever, vistelse inom 24 inches. Denna klippa är att kompensera chocken rötterna genomgick under omplantering.

•När de nyaste skjuter nå runt en fot i längd första sommaren, Välj några grenar på din anläggning som ledare grenar. Ledare är grenarna som tjänar som huvudsakliga bas och från vilken alla nya grenar och skott kommer att dyka upp. Det är bäst att välja de som har potential att spridas brett. Därför leta efter grenar som växer mer snarare horisontellt än vertikalt. Den första ledaren bör vara 16 inches från marken, och efter det, ledare bör vara cirka 4 inches isär och ligger jämnt runt trädet. Nedan de ledare grenarna, lämna åt sidan några löv grenar ligger jämnt runt stammen.

•Använd sax att klippa bort några sjukdomar ridit grenar. Om du hittar några oönskade grenar växer ut ur trädet, trimma dessa bort. Klippa grenar i en vinkel och se till att du lämnar bara en liten stubbe; inte skära grenar av så det finns inga spår som de var där. Detta kommer att säkerställa att trädet överlever beskärning.

•Trimma ledarna ner till mellan 18 och 24 inches första vintern. Förutom detta, ta bort alla skott, som växer alltför horisontellt. Dessutom ta bort vissa skott om du ser grenar växer för nära varandra på några avsnitt av trädet.

•Trimma ledarna att 20 eller 30 inches andra vintern. Ta bort alla nya skott som verkar vara allt för mycket i en uppåtgående riktning. Skära ner som några side-skott, som böjer sig ner, de inte har frukt på dem. Upprepa samma process det tredje året. Den här gången gäng upp ledarna och knyt dem i en uppåt inställning med snöre. Detta kommer att hindra dem från att växa för horisontellt.

•Trimma Olympic jätte fjärde året samma som du gjorde det tredje året. Cut off side skott bara efter blomknoppar. Fortsätt att följa proceduren beskärning varje år.

Tips & varningar

  • Använda spridare under det första året av tillväxt för att sprida ut din trädgrenar. Detta hjälper dem att växa i rätt form. SPRIDARE är bitar av trä med Y formad ändar som du kil mellan en gren och stammen på trädet för att hjälpa den grenen växa ut. I vissa fall kan du använda klädnypor som alternativ.
  • Om inte det finns brådskande beskärning behov, beskära din träd på vintern. Om ditt träd växer till snabbt och blir för lång, beskära det i juli.
  • Välj fyra till sex ledare för ditt träd och inte mer. Fler grenar, den mer benägna ditt träd är att avfyra blight