Hur till klippa blommande buskar

Din klematis var en knockout, dina hortensior var absolut poetiska och syrener--ah, syrener! Förra året var underbar och precis som det bör vara varje år. Lära sig att beskära är en viktig del av upprepade föreställningar från dina vedartade buskar.

Instruktioner

Hur till klippa blommande buskar

•Den bästa tiden att få beskärning råd är medan dina buskar är fortfarande i blom. Särskilt om de är väletablerade eller stora - eller båda--du behöver beskära varje på den bästa tiden för det. Några blommande buskar som nästa års blommar på nytt tillväxt (en rhododendron, till exempel börjar skicka ut ny blomma-stjälkar och stöder bladen rätt efter blommande--nya knoppar rida ut hösten och vintern redan bildats på busken). Några vänta till följande vår att skicka ut den nya tillväxten. andra kommer att blomma på både gamla och nya tillväxt. Du behöver veta vad dina buskar gör så du kan hjälpa dem blommar väl igen.

, ta reda på hur mycket att beskära. Vissa, som viburnum eller andromeda, kan skäras till den form du önskar och kommer att blomma också mer eller mindre när det är gjort. Andra kommer att Visa mycket mindre Blom om beskärning koncentreras till endast den yttre formen--kom ihåg att varje woody buske har att sätta vår styrka i trä samt blommor.

•Rhododendrons och syrener, bland annat växer bäst när du beskär-av-treor: under år ett, du väljer den äldsta, tjockaste tredje av grenar och trimma dem tillbaka till marknivå. År två, Välj den äldsta, tjockaste tredje, trim till marknivå. År tre--du gissat. Lära sig att sova genom övertygelsen som du just har dödat en stor och etablerad plantering. Trots allt, om du hade bara omformuleras din buske från utsidan, skulle du har avbröt alla nästa års blommor.

•Following riktningar, rensa bort. Fråga om att gödsla efteråt. Om du gödsla eller inte, vatten lite extra för ett par veckor--beskärning är en mildare chock än omplantering, men en chock ändå.

•Placera allt tuktade grenarna i soppåse, särskilt om de ser sjuka. Lämnar dem under busken kan sprida sjukdomen, om någon, och hindra sund tillväxt.

Tips & varningar

  • Alla reagerar på beskärning på samma sätt: "Jag har dödat den!" Det är sällsynt att du kommer och värt en chansning. Buskar längre belastas med tunga, död ved eller sjuka grenar har nu mer energi att blomma. Du kommer vara glad och kanske förvånad över nya våren tillväxt (och det är okej att trimma ett nytt skott eller två om formen verkligen blir utom kontroll).
  • Spendera extra tid att få goda råd är värt det. De flesta trädgårdsmästare är generös med råd och erfarenhet--om du hittar en som inte, gå vidare tills du får råd. Webbplatser som är specifika för dina buskar ger ofta utmärkta råd--du kan behöva leta upp flera sorter av buskar, men det är bättre än att vara förvirrad av generaliseringar.