Hur till klippa åkerfräken bambu på vintern

Hur till klippa åkerfräken bambu på vintern

Åkerfräken bambu, även kallad vinter skurpasta rush, producerar 4-fots, ledad stjälkar som växer från rhizomer. Under rätt förutsättningar når det enkelt 6-fots bredd i så lite som en till två säsonger om nya skott inte är trimmas tillbaka så snabbt som de visas. Även om åkerfräken ser ut och växer som bambu, är det inte bambu. I själva verket är åkerfräken bambu en invasiv mosse växt som kräver omfattande beskärning att hålla det i schack, med början i slutet av vintern.

Instruktioner

•Vänta fram till slutet av vintern börja trimma. Den bästa tiden är precis efter vinterns sista Tina men innan åkerfräken blir grön och frodig med tecken på ny tillväxt. Börja med att skära döda och skadade stjälkar till raden jord med skarpa, tunga sekatörer eller bågfil.

•Thin oönskade stjälkar önskas mer trimning. Om du vill klippa anläggningens täthet, sedan beskära oönskade stjälkarna till mark linje.

•Trimma hela åkerfräken bambu till smutsa linje på vårvintern om så önskas. På våren, trimmade anläggningen kommer att växa tillbaka snabbt, men sedan kan du minska dess täthet med regelbundna sticklingar så fort du ser nya skott växa fram.

Tips & varningar

  • Om du gillar utseendet på åkerfräken bambu men skyr underhåll det kräver, sedan odla i krukor. Begränsar anläggningen i krukor kontroller spridning off-skott, vilket innebär mindre trimning för dig.
  • Trimning börjar och slutar på vintern. Åkerfräken bambu underhåll är ett pågående projekt som kräver full uppmärksamhet under hela våren och sommaren månader också. Om du har något intresse av åkerfräken tar över din trädgård, sedan trimma sina skott till mark linje.
  • Varje åkerfräken bambu stam innehåller små bitar av kiseldioxid som snabbt slöa sågar. Kontinuerligt underhåll av åkerfräken innebär att sekatörer eller bågfil behöver regelbunden slipning.
  • Undvika putsning åkerfräken bambu stjälkar ovanför raden jord. Så tenderar att göra växten top-heavy eftersom stjälkarna vanligtvis producerar flera förgrenade system efter styckning.
  • När du planterar åkerfräken bambu, är det ett livslångt följeslagare anläggning för resten av din trädgård. Det enda sättet att utrota åkerfräken bambu är att gräva upp från marken. Det innebär att gräva djupt nog för att dra ut dess hela rhizom och fäst off-skott.