Hur till identifiera typer av behandlat virke

Från 1980-talet till och med 2003 var hårdkromaterat koppar arsenate (CCA) den stora typ av kemikalie som används att tryck-behandla trä för att öka dess liv när den utsätts för väder och vind. Avvecklingen av arsenik (AS-behandlade) trä började i januari 2004 till bostäder. ACZA eller ammoniak koppar zink arsenate--en annan nuvarande AS-behandlade trä--har en mörkbrun färg från den kemiska reaktionen inträffar under behandling, vilket gör det lätt att identifiera. "Träskyddsmedel måste uppfylla två breda kriterier: (1) de skall tillhandahålla den önskade träskydd i den avsedda slutanvändningen och (2) de måste göra det utan innebär orimliga risker för människor eller miljön. Eftersom träskyddsmedel anses vara en typ av bekämpningsmedel, är US Environmental Protection Agency (EPA) ansvarig för deras reglering, "enligt Stan Lebow av US Forest Service.

Instruktioner

•Kontrollera virke att hitta bläck stämpel på slutet eller nära botten av styrelsen. Stämpeln kommer att ha "AS-behandlade" om det är tryckimpregnerat med arsenik. Exempel på virke som inte behandlas med arsenik är följande, enligt ccaresearch.org. En förklaring av varje artikel visas inom parentes.

ACC - syra koppar Chromate (säker kemikalier)

BB - under baslinjen (liten mängd arsenik presentera, anses vara säkra)

BDL - under upptäckt nivå (inte för att upptäcka spår mängd arsenik)

MDL - Minimal detektionsgränsen (mycket små spår mängd arsenik)

•Testing träkonstruktioner kräver köper ett testkit eller de enskilda kemikalierna att göra egna test kit. Satsen innehåller kemikalier som kommer att lämna en blå fläck om arsenik är närvarande. För att förbereda kemikalierna för färgning trä, ta bort locket från ammoniummolybdat och rita upp 8 mL av kemikalien.

•Ta bort locket från den andra reagens och dra upp 1mL tenn (II) klorid. Häll de två kemikalierna i Tom 12 mL prov flaskan. Använda tomma dropper flaskan att snurra och blanda de två kemikalierna. Vänta fem minuter, sedan lägga till 0,5 g eller ca 1/3 tsk av provet strimlad trä eller sågspån från den struktur som du testar. Endast en liten mängd behövs och kan bli flis från undersidan av strukturen, där det visas inte.

•Stir kemikalier kraftigt, sedan låt stå. Reaktionstid bör ske inom 45 minuter. En blå färg indikerar en arsenate koncentration över 2 mg/L, visar arsenik-behandlade trä. En klar, gul, brun eller beige färg anger trä är osannolikt att innehålla arsenik-behandlade trä.

•Read etiketten eller stämpel på slutet av varje del av virke innan köp att lära sig viktig information om typ av tryck-behandling fick timmer. Taggen eller stämpel bör ha följande information:

År behandlas

Trade namn av trä produkten

Avsedd användning för timmer (exempel: "För ovan jord använder.")

Standarden namn för konserveringsmedel som används (exempel: "Basiskt koppar")

Namnet på tredje part inspektionsbyrå

AWPA använda kategori (en stenografi kod för avsedd användning utfärdas av amerikanska Wood Protection Association, denna kod dubbletter avsedda användning som anges ovan)

Lagring av konserveringsmedel (detta nummer visas under standarden namn av konserveringsmedel och anger den minsta mängden konserveringsmedel i trä, uttryckt i pounds per kubikfot)

Namn och plats för behandling av företaget

Tips & varningar

  • CCA-behandlade produkter är i allmänhet inte tillgängliga vid retail timmer varv. CCA kan inte längre användas för behandling av virke för användning i bostäder däck eller lekredskap.
  • Informationen indränkta med färg på styrelsen innehar mycket detaljer om vilken typ av tryck behandling mottog det, av vem, vilka datum, exakt kemikalier används, som inspekterade det, och så vidare. Denna information används för att lugna kunden att timmer är säker och arsenik-fri.
  • När blandande kemikalier, Använd skyddshandskar och skyddsglasögon.
  • Blanda inte kemikalier i en unventilated område.
  • Förbrukade kemikalier enligt anvisningar på förpackningar.