Hur till identifiera stora bladverk växter

Hur till identifiera stora bladverk växter

Lövverk växter är populära exemplaren eftersom de lägger till färg och en hemtrevlig känsla i ett hus eller företag. De kan också användas i landskapsarkitektur att visuellt intressantare. Om du får en krukväxt, eller du inte är säker på namnet på en växt i din trädgård, kan det vara begränsande för att försöka vårda den. Identifiera stora bladverk växter så att du vet hur mycket vatten och solljus de behöver, samt vilka särskilda behov de har.

Instruktioner

•Look på färg på bladverket. Medan många har den typiska gröna färgen, har vissa växter andra färger. Till exempel har canna anläggningen randig mönster på bladen som sträcker sig från grön och gul till orange, grönt och lila. Lila-leaf ligularia har en lila nyans på dess mörkt gröna blad. Stjälken är rödaktig lila. Skriv ner dina fynd.

•Kontrollera stil och färg av blommor, om din anläggning har dem. Några stora blad-växter inte blommar. Andra, har liksom bergenia, kluster av vita blommor med ljust gröna stjälkar. Agapanthus är lätta att upptäcka med dess ljusa blåaktig-lila blommor. Observera de egenskaper du märker.

Obs formen på bladen. Lövverk växter varierar när det gäller längd, bredd och tjocklek på bladen. Heuchera anläggningen har stora blad med ojämna kanter och fem till sju små cirkulära bihang. Skriv ner dina resultat, inbegripet strukturen på bladen.

•Var bilder av anläggningen. Zooma in att bladen på nära håll, så att du kan se texturen, form och andra enastående egenskaper.

Pojkens anteckningar och bilder med dem i en växt identifiering bok. Gon som fokuserar på bladverk växter, i stället för blommor, träd eller buskar.

Tips & varningar

  • Ta bilder till en expert vid lokala universitet, kooperativa förlängning eller trädgård centrum för ytterligare analys, om det behövs.