Hur till identifiera skärmen dörrbeslag

Hur till identifiera skärmen dörrbeslag

Om du försöker att reparera en befintlig glasdörren eller du er förbereder till installera en ny, måste du veta vilken typ av maskinvara är inblandad. Järnhandeln leverans visas normalt sett bara en mittgång full av hårdvara, och om du inte vet vad du söker efter, du kunde avveckla slösa pengar på maskinvara som inte fungerar på din skärm dörr. Lära sig att identifiera skärmen dörr hårdvara för att köpa det du behöver med ett minimum av frustration.

Instruktioner

•Identify gångjärn. Ett gångjärn består av två metall blad (eller plattor) med skruvhål i den. De hålls samman av ett stift som trycks genom ringarna kastade på varje tallrik som bildar ett rör när trycks ihop. Skärm gångjärn har också en väderbeständig beläggning på dem, vilket kan vara lika självklart som färg eller du kan behöva konsultera paketet för fraser som "Inomhus/utomhus," "outdoor" eller "alla väder."

•Hitta fjäderretur, vilket är vad drar din skärm dörr stänga utan gör det möjligt att slam mot dörrkarmen. En fjäderretur kan vara så enkelt som en smal (1/2 tum på sin höjd) diameter våren ca 1 fot i längd med två krokar på slutet (en för dörren) och en i ramen. Mer avancerade våren avkastning är faktiskt en form av pneumatiska chock, som liknar vad som finns på en bil. De har en tjockare gas kapseln slutet med en smal arm som sträcker sig från den. Armen fäster vid dörren och kan flytta in och ut ur behållaren, som är förankrade till dörrkarmen.

•Välj en spärr, lås och handtag. För skärmen dörrar finns alla möjliga olika typer av lås, lås och handtag. De är vanligtvis mindre än de som du använder på en typisk dörr--mindre, lättare och enklare. Lås och lås på en skärm dörr är egentligen inte avsett som ett sätt att tillhandahålla säkerhet för ditt hem utan att hålla dörren stänga vid stark vind. Leta efter fraser "inomhus och utomhus," "utomhus", eller "all weather" att identifiera maskinvara som har behandlats för användning med en glasdörren.

Obs skillnaden mellan spline dörrar och tabbed dörrar. Båda termer hänvisar till den hårdvara som används för att hålla dörren skärmen i själva dörren. En spline dörr använder en skärm som hålls på plats av driver en gummi sladd (spline) in i en kanal över kanten för en spline. Detta är mycket vanligt och många människor föredrar dem eftersom de är lätt att fixa. En tabbed dörr använder skruvar i flikar runt öppningen för skärmen för att hålla en inramad skärm på plats.

Tips & varningar

  • Köpa dubbelt så mycket dörr skärm och spline som du behöver. Dessa är inte dyra objekt, och du kommer vara glad att ha dem till hands om du behöver reparera eller byta ut skärmen i framtiden.
  • Matcha din gångjärn skruvtyp till din dörr ram material. Försök inte använda metall skruvar i en träram eller din gångjärn kommer lös snabbt, och du kommer att behöva reparera dörren.