Hur till identifiera rosor & Floribunda

Rosor och floribunda är både vackra blommor som berusa med doft och färg varje vår och sommar. Floribunda omfattar flera olika blomma typer, inklusive floribunda ros i sin familj. Floribunda kan likna en hyacint, en krabba apple tree Blom eller ens en iris. Rosor kan vara stor och fet, eller nätta och mångfärgade. Rosor i allmänhet, fyll i mitten av sommaren, har deras starka frodiga bladverk falla i oktober. Floribundas, inklusive floribunda ros, är dock evergreens, att hålla deras blad år long, även efter deras Blom har fallit.

Instruktioner

•Observe blommar storlek. Wisteria floribunda har en Blom som är liten, nästan en tum i diameter, men det är klustrade bland 40 eller 50 andra att göra Blom verkar mycket stort som en hyacint stjälk. Floribunda ros är större än wisteria, och en enda blomma dominerar varje stam. Dessa blomningar är närmare fyra inches i diameter. Skriv ner dina fynd för senare användning.

•Inspect stil med blom. Masdevalia floribunda är en smal Blom som verkar för att linda runt slutet av stammen. Havet floribunda verkar likna en daisy eller vallmo, med en ljus, stora gula centrum som dyker ur vita, vassa små kronblad. Sjöjungfrun ros har fem känsliga kronblad som är öppna inför i motsats till förpackade eller kupade som Queen Anne's tjugo eller fler kronblad. Skriv ner dina resultat än en gång.

• Känn lövverket och noterar blad stil. Malus floribunda har glest utspridda ljusa gröna blad som är nästan rundade, omgiven av stora kluster av blommor. Stephanotis floribuda har stora, mörkgröna blad som är formad som en smal oval. De är tjockare än malus lövverket. Den sorglösa undrar rose har mörkgröna blad som är tårdroppe formade och är större än enskilda kronblad av Ros själv.

•Measure höjd och bredd av bush. Champlain rose är en rejäl buske som kan bli fem till sex fot bred och tre till fyra fot lång, medan blanc dubbel de coubert steg kommer att hålla en smalare form och nå sju fötter. Wisteria floribunda klättrar på sin omgivning, vilket gör det en vine-liknande buske. Wisterias höjd är nästan oändliga med korrekt beskärning. Acacia floribunda kan nå höjder 60 fot men är mer vanligt förekommande som ett liten prydnads träd omkring 25 fot lång.

Tips & varningar

  • Ta bilder av blommor i full blom, samt blad och knoppar som de börjar form, ger dig en bättre chans att identifiera rose eller floribunda.
  • Använda handskar medan rotade igenom rosenbuskar eller floribunda anläggningen. Insekter och spindlar kan lurar i områden där ljuset är minimal och kan utgöra ett hot mot händerna utsatta. Tjocka handskar är bäst för törnen av rosenbuske.