Hur till identifiera rosor, bär & Briars

Hur till identifiera rosor, bär & Briars

Vilda rosor och bär som växer på taggiga käppar som björnbär och hallon är ofta klumpas ihop och kallas briars. Trots detta, det är en växt som heter en greenbrier som är en kniviga klättring vinrankor, men är mer lätt urskiljas från rosor och bär än de som skiljer sig från varandra.

Instruktioner

•Look på bladen på växten i fråga. För att identifiera det som bär, rose eller briar, bör löv färg, form och tillväxt vana observeras. Vilda rosor har blad som är oval och ojämna och växa på omväxlande punkter längs stjälken. BlackBerry blad kan likna, men vara större och växa i produktblad för tre till fem. Greenbrier har stora, släta glänsande blad med rankor som förekommer vid basen av varje blad skaft.

OBS den canes, eller stjälkar av anläggningen. Rosor har röd eller grå taggiga stjälkar, och Barken på huvudstam splittringar för att avslöja den vitt trä under. BlackBerry käppar är lång och böjda och visas gröna, röda eller lila och täckt med raka eller böjda Taggar. Greenbrier vanligt har stout gröna stjälkar också täckt med svart eller grön törnekrona, några av dem upp till 1/4 tum lång.

•Observe blommor av växten. Bärbuskar och vilda rosor har liknande fem petaled blommor med fina hår-liknande ståndare i centers. Berry blommorna är rosa eller vit. Vilda rosor kan vara rosa, vit, gul eller röd. Att vara nära släkt, visas blommorna mycket lika varandra, med vilda rosor ibland som mer doftande. Greenbrier visar inga blommor.

•Look för frukt i slutet av sommaren på alla buskar. Medan björnbär är lätt att känna igen de flesta, producera vilda rosor "höfter" som är oftast röda till rödaktiga i färg, en för varje blomma. Fröna är inrymt i och njöt av fåglar under vinterhalvåret. Greenbrier producerar små runda bär som mognar till en djupt blå eller lila och är också njutit av fåglar och vilda djur.

•Notice växtsätt för anläggningen i fråga. Rosor och björnbär bildar stora, spretig snår. Rosor också krypa med ett majoritetsinnehav vana, och kan använda ett staket eller träd som ett stöd. Björnbär övergripande käppar skapa skydd i form av snår för vilda djur. Greenbrier använder dess rankor för att klättra högt i träden, och sprider sig ovan jord.