Hur till identifiera röd ek, svart ek, & skorra ekar

Hur till identifiera röd ek, svart ek, & skorra ekar

Det finns över 60 sorter av ekar över hela världen och berätta för dem alla isär är ibland lite svårt. Norra röd ek, svart ek och Bur (ibland stavat Burr) ek är alla ek sorter i östra Nordamerika under 5000 fot. Alla tre av dessa tress kan finnas ekar, har de några egenskaper som klart skiljer dem från varandra.

Instruktioner

•Look på den övergripande formen av trädet. Svart Oaks kommer att ha ett avsmalnande bole, del av stammen mellan marken och bladen och en oregelbunden letar krona av löv. Både norra röda och Bur Oaks kommer att ha en rund krona av bladen. Dessa två träd har också en lång, klart bole när odlas nära andra träd, och en kort tjock bole när odlade på friland. (Bole är del av trädet under platsen där grenarna startar.) Alla tre träd är över 80 fot lång när fullvuxen, med Bur eken är den högsta på 100 fot.

•Kontrollera Barken på trädet. En svart ek bark är nästan svart och har djupa lodräta fåror med vågräta avbrott löper över stammen. Du kan också identifiera Black Oak genom att skära bort yttre Barken. Den inre barken på en Black Oak är gula och bitter smak. Barken av en norra Red Oak har grunda fåror och tillplattad åsar, som ofta är vit i färgen. Bur ek bark har tunna vertikala åsar och är grå eller brun färg.

•Hitta och undersöka några ekollon. Black Oak ekollon är mellan 1/2 och 3/4 inches lång och kommer att vara halva-bifogat i en skålformad cap. Norra röd ek ekollon är ungefär en tum lång med ett platt tak som knappt täcker slutet av ekollon. Bur Oaks har en stor, 1 1/2-tums lång acorn som halvvägs inneslutna i en vårtliknande mössa som har en fransad marginal.

•Kontrollera ett löv. En Black Oak leaf kan vara upp till 10 inches lång och kommer att ha fem, och ibland sju, borst-tippas lober. En Black Oak leaf blir grön och glänsande på toppen och blekare med en liten kragen under. En norra Red Oak leaf kommer att vara mellan 5 och 8 inches lång och kommer att ha mellan sju och 11 borst-tippas lober. Dessa blad blir matt gröna, ibland en blå-grön, på ovansidan och blekare undersidan. En Bur Oak leaf kommer att vara upp till 12 inches lång och har många små lober. Blad blir bredare nära spetsen, med loberna det som liknar en krona. Bur Oak bladen är gröna på toppen och botten, men undersidan blir lite suddig.