Hur till identifiera min ananasväxter

Hur till identifiera min ananasväxter

Bromedliads är en familj av växter kallas bromeliadeae. Den mest kända av bromediads är ananas. Ananasväxter är inhemska på de nya världens tropiska och subtropiska områdena. Många sorter av ananasväxter anpassade till olika typer av miljöer. De tar sin näring och fukt från atmosfären runt dem. Ananasväxter finns i många former, från needlelike till bred och platt, och många texturer. För att identifiera bromeliader, anser deras läge och grundläggande struktur.

Instruktioner

•Look på där ananasväxter växer. Detta kan hjälpa dig att begränsa fältet om dess typ. Vissa bromeliader, kallas terrestrial bromeliader, växa rätt i marken. Andra typer, som kallas epifytiska bromeliader, växa på andra växter och i Barken på träd.

•Notice hur bladen växa på anläggningen. Ananasväxter kan ha många typer av växten strukturer, men de har i allmänhet en blomma stjälk som växer från mitten av rosetten blad. Neoregelia bär a blomma låg i centrera av växten, och blomman kan vara en av en mängd olika ljusa färger.

•Kontrollera blad form och textur. Cryhptanthus har skeda-formad eller lans-formade blad med tydliga ränder eller en frostig look. Tillandsia har tunn, grön-grå blad ellertunna blad med en urnlike bas.

•Bestäm blomma form och färg. Tillandsia, som omfattar flera typer, har tunna, ljusa röd blomma stjälkar eller kluster av små, oansenliga blommor. Blomsterananassläktets flower stjälken växer ur en rosett av breda, läderartade blad som har spikar, och blommorna kan vara röda och blå, rosa och blå eller röd, gul eller svart.

•Observe tillväxt vanor. Ananasväxter röd har långa, glänsande blad med en blomma som blommar på en stjälk från en central cup. Efter den mångfärgade blomman blommar, växten börjar dö men producerar utlöpare knoppar som kan användas för att sprida mer växter.