Hur till identifiera japansk kaprifol vs amerikanska kaprifol

Hur till identifiera japansk kaprifol vs amerikanska kaprifol

Kaprifol eller lonicera, är ett enkelt odlas, härdig blommande vinranka som kan odlas längs ett staket eller arbor, som marktäckare eller på sin egen med inga stödjande strukturer. Det finns rikliga sorter av Kaprifol. Japansk kaprifol eller lonicera japonica, är bland de mest invasiva och kräver regelbunden beskärning att undvika överväxt och noggrann placering att undvika strypa omgivande vegetation. Amerikanska kaprifol eller lonicera Americana, också hålla potential att bli invasiv, men inte i samma utsträckning av den japanska sorten. Följa några enkla steg kan hjälpa dig att enkelt identifiera lonicera Americana från lonicera japonica.

Instruktioner

•Kontrollera bladen. Bladen av lonicera Americana är ovalt formad och blågrön färg. Bladen av lonicera japonica spänner från 1 1/4 inches lång till 3 1/4 inches lång. De är mörkgröna och formade liknar en spetsiga ägg eller en oval med spetsiga slutar (ovala). I varma klimat håller japansk kaprifol dess blad året om.

•Study växtens blommor. Varje sort producerar vackra, men mycket olika Blom. Japansk kaprifol producerar rörformiga formade blommor med kronblad liknar fingrar på vardera sidan av blomman. Blom är vita och förekommer parvis på förtroendebasis av blad. Amerikanska kaprifol blommor börjar som rosa knoppar som vecklas ut för att avslöja krämig interiörer. Som Blom blekna, ändra de ofta till en blekgul färg.

Obs datumet då växten blommar. Lonicera Americana blomma inte förrän i maj och fortsätter till och med November. Lonicera japonica, å andra sidan, blommar tidigare, från slutet av April till juli.

•Kontrollera växten under höstmånaderna. Japansk kaprifol producerar små svarta frukter som innehåller 2 till 3 mörka bruna frön. Amerikanska sorter producera bär som sträcker sig från orange till rött.

•Kapa till vinstockar. Enligt den invasiva växter Atlas av New England, har invaderande sorter som lonicera japonica ihåliga stjälkar. Sorter som är naturligt i Nordamerika har solid vine stjälkar.

Tips & varningar

  • I varma klimat håller båda sorterna av Kaprifol bladen året runt. I svalare klimat, kommer att kaprifol släppa sina blad.
  • Det finns flera sorter av amerikanska kaprifol. Denna artikel fokuserar på lonicera Americana, som växer till 10 till 20 fot lång.
  • Om du har japansk kaprifol på din egendom, kan beskärning det varje år bidra till att styra tillväxten. Det kan vara invasiva om lämnas obevakat.
  • Båda sorterna är lågt underhåll och producera doftande Blom. Kaprifol är motståndskraftig mot sjukdomar och insekter och trivs i sol till halvskugga.