Hur till identifiera en klättring Vine & Woody Stem röda bär

Hur till identifiera en klättring Vine & Woody Stem röda bär

Identifiera en woody klättring vinstockar med röda bär är inte alltför svårt så länge det är en av de vanliga vinstockarna. Bara några vinstockar passar denna beskrivning: magnolia vinstockar (Schisandra chinensis), amerikansk bittersweet (Celastrus scandens) och kaprifol (Lonicera spp.). Kaprifol vinstockar som producerar röda bär inkluderar trumpet (L. sempervirens), vildkaprifol (L. periclymenum), goldflame (L. x heckrottii) och scarlet trumpet (L. x brownii). Alla är lövfällande, perenna vinstockar som är härdiga till USDA zoner 3 till 5. Även om de alla kan ge röda bär, kan du skilja dem åt om du tar en närmare titt på deras blad, blommor och majoritetsinnehav stjälkar.

Instruktioner

•Look på hur vinen klättrar på dess struktur. Vinstockar med i denna artikel alla twining vinstockar, vilket betyder de svepa runt deras stöd. Om vinstockar har rankor, rottrådar eller rotskott som används för att fästa, är det en ovanligt vinstockar. Hoppa ner till steg 7.

•Measure vine's längd. Om den mäter mer än 20 fot, är det mer sannolikt att vara amerikansk bittersöt eller magnolia vinstockar. De andra alternativen alla växa till mellan 10 till 20 fot lång.

•Look på formen på bladen. Besksöta och kaprifol vinstockar har ovala blad. Dock bitterljuv bladen har en mer avlång form och har kanter som är tandade eller fint tandade. Magnolia vinstockar har hjärtformade blad.

•Look på hur bladen är ordnade på stjälken. Besksöta har blad som är bifogade singularly på noder och suppleant (vänster, höger) på stjälken. Kaprifol har blad som är motsatt eller Parade på varje nod. Magnolia vinstockar har blad som är grupperade i tre och tre.

•Kontrollera färgen på bladen på sommaren och hösten. De flesta har gröna blad med undantag för tumpet och scarlet trumpet honeysuckle, som har blå-gröna blad på sommaren. Magnolia vines kommer har brokiga blad, men bara runt sina blommor. I höst, amerikansk Besksöta, magnolia vinstockar och goldflame gulnar kaprifol bladen. Kaprifol vinstockar har blad som faller av green.

•Look på sina blommor. Blommorna är producerad start i maj och kommer att fortsätta fram till början av sommaren. Kaprifol har rörformiga blommor. Trumpet och scarlet trumpet honeysuckle blommor är röd eller orange med gul på insidan med ingen doft. Goldflame och woodbine kaprifol båda har blommor som är doftande. Vildkaprifols blommor är vita med en lila nyans medan goldflame har rosa knoppar som är öppna för att visa en gul center. Magnolia vinstockar har runda, vita blommor ca 5 inches bred. Amerikanska bittersweets har oansenliga blommor som är grön-vit till gul.

•Var bilder på dina vinstockar och ett litet skott till county förlängning kontoret för att identifiera om det inte matchar någon av de vinstockar som anges här.

Tips & varningar

  • Inte äta bären tills du vet säkert vad det är. Magnolia vinstockar kan ha ätliga bär, men bittersweet är giftiga för människor.