Hur till flytta hus släpvagnar med aluminium ledningar

Hur till flytta hus släpvagnar med aluminium ledningar

En av de bästa sakerna med bor i husbil är att det är möjligt att flytta ditt hem till valfri plats, vilket är särskilt användbart för personer som har att flytta ofta. Mindre modeller används också allmänt som mobila högkvarter som kan tas någonstans, som de som används av byggföretag. Flyttat en house släpvagn kan vara en känslig operation, men om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas, är det möjligt att flytta ditt mobila hem på ett säkert och effektivt sätt.

Instruktioner

Hur till flytta hus släpvagnar med aluminium ledningar

•Inspect alla elektriska anslutningar till se till att anslutningen pekar är klassade för aluminium ledningar. Alla butiker, växlar, anslutande nötter och andra punkter som ansluter till ledningssystem house släpfordonets ska kontrolleras. Använd inte kopplingar som är klassade för koppar ledningar. Alla anslutningar bör klassas AL/CU så att du vet att de är säkra att använda med aluminium tråd.

•Kontrollera hur tight anslutningarna är på anslutningen pekar. Aluminium är en metall som kan expandera och krympa kraftigt eftersom årstiderna växlar. Detta resulterar ibland i lösa anslutningar. Det är viktigt att hålla kopplingspunkter tight så att kabeln inte lösgöra och orsaka en brand. House släpvagnar med aluminium ledningar bör dra åt anslutningarna två gånger per år. Men medan du inspekterar kopplingspunkterna för aluminium kompatibilitet, är det också en bra tid att dra åt förbindelserna med en skiftnyckel eller en skruvmejsel.

•Kontakta de allmännyttiga företagen på plats house trailern kommer att flyttas till. Vissa platser kan ha särskilda regler beträffande aluminium ledningar. Förutom de federala riktlinjer som anges av den institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD), kan det finnas regionala specifikationer att följa, såsom södra byggare koden eller BOCA koden. Det är viktigt att se till att din husbil är kompatibel med kraven innan den flyttas.

•Ta bort lister från utsidan av huset trailern. Det är också nödvändigt att ha lister tas bort innan huset trailern börjar röra. Att få lister, även känd som under fastlåsning, ur vägen kommer att ge dig enkel tillgång till allt under mobil hemmet. Stack den golvlister snyggt åt sidan så att det kan tas till den nya platsen och anbringas på nytt till huset släpet.

•Climb under huset trailern och kontrollera skicket på axlarna. Se hur lätt det är för axlarna att vända. Dessa delar bör vara ganska lätt att vända, men kan stick på plats om det har varit år sedan mobil hemmet senast flyttade. Du kanske vill packa lager med axel fett. Bara ta en generös mängd av axel fett i din hand och tillämpa den frikostigt på axel och lager.

•Placera däck på huset släpvagnen. Däcken är oftast bort från trailern när det ställs upp, inte bara att förhindra rullande utan också att förhindra att däcken ruttnande. Lägg nya däck på nav för varje axel så att huset trailern kan dras ner på gatan. Kontrollera för att se till att det finns bra trampa på varje däck och att de är ordentligt pumpade.

•Koppla bort VVS från huset släpvagnen. Mobile homes har oftast två primära VVS-anslutningar tas bort. Först är den inkommande anslutningen för färskvatten, och andra är den utgående anslutningen för avlopp och avlopp. Stäng av alla vattenventiler och avlopp rören innan du kopplar bort VVS. Använd en standard rörmokare skiftnyckel, vanligtvis kallas en monkey wrench, ta bort VVS-rör från huset släpvagnen.

•Vrid av och koppla ur el. När el till hus släpet har varit avstängd, kan linjen kopplas från kopplingsdosan. Elleverantör ofta kommer att tillhandahålla en tjänst av koppla från denna linje, mot en avgift, eller du kan hyra en elektriker att göra jobbet åt dig. Det är fullt möjligt att koppla bort kraftledningar på egen hand, men chockerande tanke på elektrisk ström, de flesta människor föredrar att lämna jobbet till proffs.

•Ta bort enhetens uppvärmning och luftkonditionering. De flesta hus släp har en central enhet värme och luft. Koppla bort den primära kanalen från enheten. Inspektera under trailern för någon löst hängande kanaler som kan falla eller hake när huset trailern flyttas. Ta bort allt som kan vara förlorad under transporten, att göra noga noterat vad togs bort så att du kan ersätta det på mobile Homes nya läge.

•Pack upp dina tillhörigheter och ta bort dem från huset trailern innan den flyttas. Något som kan skada inre av trailern eller något som kan skadas i transport bör tas bort. Möbler glider runt, bilder faller av väggar och föremål faller ur skåp finns alla risker när du flyttar en house trailer. Packa upp alla er personliga tillhörigheter och flytta dem separat. Även slips alla dörrar stängd, inklusive dörrar skåp. Allt som kan svänga öppet kommer, och skadar ofta gångjärnen i processen. Ta bort onödiga objekt och säkra rörliga delar kommer att hålla ditt hus trailer i gott skick under flytten.

•Ta bort stiftelse block från under släpet. House släp använder betongblock för att stödja stiftelsen. Ta bort dessa så trailern kan flyttas. Det är ofta en bra idé att lämna blocken i ändarna av trailern, och varje 10 fot. Detta kommer att ge ytterligare stöd till trailer ram tills det är dags att flytta, men fortfarande kommer att minska antalet block till en mängd som kan avlägsnas snabbt på flyttdagen.

•Hire ett transportföretag att flytta huset trailern. Det är möjligt att flytta en trailer med inget annat än en en-ton pickup. Det finns dock tydliga fördelar med att hyra en professionell mover. Transportföretag har oftast mer erfarenhet och bättre utrustning, för att inte nämna ledsagare och intim förståelse för lagstiftningen i varje medlemsstat. Kontakta något företag i ditt område som säljer hus släp. Alla som säljer husbilar kommer att kunna hänvisa till bundna företag i området som är i branschen för att flytta och transportera släp.

•Schemalägg ett möte med de allmännyttiga företagen eller en licensierad elektriker ansluta strömförsörjningen till huset trailern. Släpvagnar med aluminium ledningar kräver ofta en inspektion på den nya platsen före att ha elektriska service etablerade, bara för att se till att alla komponenter är klassade AL/CU och att alla kablar har en tät anslutning.

Tips & varningar

  • Alltid få ett skriftligt avtal med din flyttfirma. Se till att avtalet anges tydligt vem som ansvarar för att inrätta och utjämning house trailern i slutet av flytten.