Hur till få bläck ur soffan

Eventuella fläckar som uppstår på stoppade ytor bör vara tenderade att snabbt eftersom de lätt absorberar in i materialet. Detta gäller särskilt av bläck på grund av färgämnet fläcken skapas. Behandla fläcken på din soffa kräver vård att undvika att bläcket sprids vidare till omgivande fibrer. När leveranser säker för klädsel är tillsammans med noggrann tekniker för att dra ut fläcken, kan du lyckas få bläck ur soffan.

Instruktioner

•Blot bläcket fläcken i soffan med hushållspapper. Absorbera så mycket av bläcket som möjligt, ändra till färska hushållspapper som bläck överföringar.

•Mix 1 msk majsstärkelse och 2 tsk mjölk i en skål. Rör om tills två ingredienser blandas väl. Sprida majsstärkelse pasta på återstående bläck fläcken och låt det torka. När pastan torkar, hjälper det för att dra bläck av klädseln.

•Vacuum i soffan för att ta bort den torkade majsstärkelse pastan.

•Dampen en ren trasa med Kemtvätt vätska. Ta bort alla återstående bläck fläcken av blotting det med lösningsmedel. Starta på den yttre kanten av fläcken och svamp din väg in i mitten; Upprepa detta, byte till rena dukar, tills hela bläck fläcken är borta.

Tips & varningar

  • Förhindra att bläcket fläcken blödning i omgivande klädseln genom att neutralisera det med tvättsprit. Använd en bomullstopp doppad i alkohol att omringa bläck fläcken i soffan.
  • Undvik att skrubba en bläck fläcken på din soffa. Eftersom soffan klädseln är absorberande, kommer att penna fläcken blöda i omgivande områden som du skrubba. Snarare än att skapa en större röra, blot eller svamp på fläcken tills den tas bort.