Hur till få avlopp lukten ur mattan

Hur till få avlopp lukten ur mattan

Avlopp lukter kan vara en av de mest obehagliga lukter som du har i ditt hem. Avlopp lukter kan orsakas av en septisk problem i hemmet eller på gården som har orsakat översvämningen eller svår lukt genomsyra egendom och hus. Ta bort avlopp lukter som har absorberats av dina mattor kan vara en tidskrävande uppgift. I vissa extrema fall, som när mattan och den underliggande utfyllnaden har varit indränkt i avloppsvatten från ett spill eller en säkerhetskopia som översvämmade hem, kan mattor och utfyllnad behöva bytas ut för att helt eliminera lukt.

Instruktioner

•Air ut de drabbade rum genom att öppna alla fönster och släppa ut fans runt rummet för att förbättra luftcirkulationen. Lämna Fönstren öppna i flera dagar, om möjligt.

•Använd en matta shampooer att grundligt rengöra mattor. Använda mattan schampo som är utformad speciellt för lukt eliminering. Följ den mattan rengöring maskinens instruktioner om hur du använder detta märke och modell mest effektivt.

•Sprinkle mattor i rummet med en matta deodorizing produkt. Kan deodorizer att sitta under den rekommenderade tid och sedan dammsuga upp. Bakpulver kan också fungera för detta ändamål.

•Placera aktivt kol i rummet att absorbera alla återstående lukter. En ozon maskin kan också hjälpa till att ta bort lukter från rummet genom att neutralisera dofterna. Följ bruksanvisningen som följer med den specifika ozon maskinen att säkerställa korrekt användning.

Tips & varningar

  • Du kan behöva rengöra mattor flera gånger för att helt eliminera lukter.
  • Om du inte kan bli av med avloppsvatten lukten i dina mattor, kan din bästa insats vara att ta bort mattor och underliggande stoppning och ersätta den med nya mattor och utfyllnad.